Вінницька облрада відмовилась розглядати питання про імпічмент Президенту (ФОТО)

Новини Вінниці / Вінницька облрада відмовилась розглядати питання про імпічмент Президенту (ФОТО)

Депутати Вінницької облради розпочали розгляд питань порядку денного чергової 37-ї сесії. Щоправда, аби його затвердити обранцям знадобилася майже година. Не обійшлося без палких дискусій, звинувачень у корупції, підкупу виборців.

Депутати Вінницької облради розпочали розгляд питань порядку денного чергової 37-ї сесії.  Щоправда, аби його затвердити обранцям знадобилася майже година. Не обійшлося без палких дискусій,  звинувачень у корупції, підкупу виборців.До того ж, лише 19 депутатів Вінницької облради підтримали бажання фракції «Батьківщини» ініціювати питання про імпічмент главі держави. Занадто мало… Більшість вінницьких обранців проігнорували.

На початку пленарного засідання зареєструвалося 62 депутати із 84-х. Окрім обласних депутатів, представників правоохоронних органів, обласних управлінь та відомств, на сесії присутні представники місії ОБСЄ зі спостереження за виборчим процесом в Україні та гості із Києва – екс-нардеп від БПП Єгор Фірсов, який нині представляє інтереси кандидата у президенти Анатолія Гриценка, та народний депутат від «Батьківщини» Олексій Рябчин.

На порядок денний сесії Президією облради винесено 94 питання. Розпочали роботу депутати із заслуховування звіту голови облради Анатолія Олійника за 2018 рік.

Нагадаємо, що вчора, 4 березня, представники п’яти політичних сил Вінниччини анонсували, що вимагатимуть включення до порядку денного питання про підтримку імпічменту Президенту. 

Зачитати відповідне звернення вінницькі партійці «Батьківщини» довірили своєму київському колезі Олексію Рябчину. Він нагадав, що питання про імпічмент було ініційоване після так званого корупційного скандалу в оборонці.

Депутати від БПП «Солідарність» також вийшли до трибуни при обговоренні порядку денного. Вони ініціювали звернення до Генпрокурора, міністра внутрішніх справ та голови СБУ про маніпуляції у фінансуванні партії «Батьківщина», в тому числі ті, що виявлені на Вінниччині, де двоє незаможних мешканців села Івча Літинського району перерахували до партійної каси Тимошенко по 150 тисяч гривень.

Пропозицію «Батьківщини» про включення до порядку денного питання щодо імпічменту підтримало лише 19 депутатів, 23 було проти.

«Якщо ми включимо питання, яке не було належним чином завчасно оприлюднено, ми вперше порушимо закон», - сказав перед голосуванням голова облради Анатолій Олійник.

Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій закликав ініціаторів звернень щодо виборчих порушень надати відповідну інформацію представникам місії ОБСЄ.

«31 число все розставить на свої місця», - зазначив Валерій Коровій.

Новини Вінниці / Вінницька облрада відмовилась розглядати питання про імпічмент Президенту (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницька облрада відмовилась розглядати питання про імпічмент Президенту (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницька облрада відмовилась розглядати питання про імпічмент Президенту (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницька облрада відмовилась розглядати питання про імпічмент Президенту (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницька облрада відмовилась розглядати питання про імпічмент Президенту (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницька облрада відмовилась розглядати питання про імпічмент Президенту (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницька облрада відмовилась розглядати питання про імпічмент Президенту (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницька облрада відмовилась розглядати питання про імпічмент Президенту (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницька облрада відмовилась розглядати питання про імпічмент Президенту (ФОТО)
admin

5 березня, 2019