Вінницька «Нива» розійшлась миром з одним з лідерів Другої ліги

Новини Вінниці / Вінницька «Нива» розійшлась миром з одним з лідерів Другої ліги

На вінницькому ЦМС місцева «Нива» сьогодні, 12 листопада, зіграла 1:1 з «Дружбою» (Мирівка), клубом, який став одним з лідерів Другої ліги. Розійшлись миром…

Гру розпочали команди жваво. Спершу Сомов перевірив воротаря «Ниви» Вічного, потім він же ледве не зіграв на добиванні після дальнього удару. Далі голкіпер реагував на удар Головка, а Замуренко взагалі влучив у поперечину.

Не реалізувавши ці шанси на старті, «Дружба» взяла оперативну паузу, а вінничани перехопили ініціативу. Відкривати рахунок міг Артур Загорулько, але, вирвавшись на голкіпера з лівого краю, влучив точно в Татаренка. Втім, уже невдовзі граючий президент «Ниви» реалізував нагоду. Швець класно навісив з правого флангу, а Загорулько головою направив м’яча в ворота – 1:0. 11-й гол при двох асистах для Артура в поточній першості.

«Дружба» витримала цей удар. Уже через півтори хвилини Замуренко дав тонку розрізну передачу на Дедяєва, чий простріл замкнув Сомов ‒ 1:1. П’ятий гол при двох асистах в Івана – минулого сезону він довго лідирував у бомбардирських перегонах, але все ж поступився титулом найкращого бомбардира Загорульку.

Другий тайм проходив у нервовій боротьбі. Десь бажання у команд переважало над холоднокровністю. Звідси – кілька нереалізованих моментів, коли загострювали, наприклад, Сторчоус і Головко. В свою чергу, «Нива» розганяла кілька швидкісних атак за участі Петленка та Страшкевича, так що гості не мали змоги спокійно розігрувати м’яча без занепокоєння власними редутами.

Наприкінці матчу вінничани пішли на штурм. І юний Астаф’єв, який напередодні відкрив лік своїм голам у дорослому футболі, сам опинився на дальньому куті воротарського майданчика. Першим ударом припечатав суперників, а другим у падінні направив м’яча в бік від «шістки».

Макс Мельник

12 листопада, 2023