Вінницька міськрада вкотре перейменувала «Муніципальну поліцію»

Новини Вінниці / Вінницька міськрада вкотре перейменувала «Муніципальну поліцію»

Колишню «Муніципальну поліцію» знову перейменували. Так вирішили 26 квітня депутати Вінницької міськради. Відтепер комунальне підприємство буде називатися «Муніципальною вартою».

Колишню «Муніципальну поліцію» знову перейменували. Так вирішили 26 квітня депутати Вінницької міськради. Відтепер комунальне підприємство буде називатися «Муніципальною вартою».

Відзначимо, що причина зміни назви криється у законодавстві, яким передбачено, що поліцією може називатися тільки національний орган. А місцеві - не можуть. Тому в березні на сесії було затверджено, що КП «Муніципальна поліція» перейменовується в КП «Муніципальна служба правопорядку».

Ймовірно, щоб не було конкуренції в питаннях, хто стежить за правопорядком, підприємству дали нову назву – «Муніципальна варта». Вона співзвучна з іншою успішно діючою у місті структурою – «Цілодобовою варта», яка приймає повідомлення вінничан щодо різного роду відключень, проблем з комунальними службами та позаштатних ситуацій.

Зазначимо, що муніципальна служба, яка нині називається «вартою», створена з метою здійснення контролю за станом благоустрою в Вінниці, для забезпечення чистоти і порядку, організації озеленення, охорони зелени​х ​насаджень, водойм, земельних ресурсів міста, здійснення контролю у місцях відпочинку громадян, а також для контролю за утриманням в належному стані закріплених за підприємствами, установами та організаціями територій, для контролю за додержанням тиші в громадських місцях на території міста Вінниці. Тобто переважають функції інспекції.

Комунальне підприємство виявляє факти порушення благоустрою міста, складає акти і протоколи про адміністративну відповідальність за порушення законодавства з питань благоустрою міста згідно статей Кодексу України про Адміністративні правопорушення відповідно до рішення виконкому міської ради і направляє їх на розгляд адміністративних комісій.

Нагадаємо, що раніше очільник комунального підприємства Віталій Чигур розказував про перспективи структури і впровадження технологій штучного інтелекту.