Вінницька міськрада «відрапортувала» про кількість замінених старих вікон у під’їздах. Цифри не вражають

Новини Вінниці / Вінницька міськрада «відрапортувала» про кількість замінених старих вікон у під’їздах. Цифри не вражають

Цього року загалом будуть замінені старі вікна у під’їздах 43 вінницьких багатоповерхівок, у 35 будинках це вже зроблено.

Цього року загалом будуть замінені старі вікна у під’їздах 43 вінницьких багатоповерхівок, у 35 будинках це вже зроблено.

«Наразі роботи по капремонту віконних блоків проводяться за адресами: просп. Юності, 7, 17 та 57.  На просп. Космонавтів роботи тривають у будинках №52, 61, 72 й 44. Також замінюють вікна у будинку на вулиці Київська, 12», – зазначив директор департаменту житлового господарства ВМР Роман Фурман.

Масштаби заміни зношених старих вікон у Вінниці, м’яко кажучи, не надто вражають. Як відомо, житловий фонд обласного центру складається з 2040 багатоквартирних будинків. Й у багатьох з них треба встановлювати не лише енергоощадні вікна й двері, а й утепляти підвали, горища та стіни…

Додамо, 95% житлового фонду міста приватизовано, тому за заміну вікон "відповідають" власники осель. Міська програма софінансування допомогає перекласти частину витрат на ремонтні роботи "на плечі" бюджету. Тобто, коли бажають оновити вікна, то мають зібрати певний відсоток коштів - від 25 до 40%, а інші додадуть у міськраді. Зазвичай виконавця робіт визначає теж ЖЕК або міськрада.  

Юрій ЯРМОЩУК