Вінницька дитяча обласна лікарня отримала у подарунок мобільний УЗД-апарат, який коштує понад мільйон гривень (ФОТО)

Новини Вінниці / Вінницька дитяча обласна лікарня отримала у подарунок мобільний УЗД-апарат, який коштує понад мільйон гривень (ФОТО)

У Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні Вінницькому з'явилася сучасна мобільна ультразвукова система Samsung MySonoU6. Апарат медичному закладу, де щорічно лікується понад 16 тисяч дітей з усієї області, сьогодні, 18 грудня, передала компанія ДТЕК, яка працює з Вінницькою облдержадміністрацією в рамках соціального партнерства.

У Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні з'явилася сучасна мобільна ультразвукова система Samsung MySonoU6. Апарат медичному закладу, де щорічно лікується понад 16 тисяч дітей з усієї області, сьогодні, 18 грудня, передала компанія ДТЕК, яка працює з Вінницькою облдержадміністрацією в рамках соціального партнерства.

В передачі ультразвукової системи нового покоління, яка коштує понад 1 мільйон гривень, взяли участь голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій, директор департаменту охорони здоров'я ОДА Людмила Грабович та директор з регіональної політики ДТЕК Тетяна Оверіна.

За словами головного лікаря дитячої лікарні Василя Паненка, мобільна ультразвукова система Samsung MySonoU6 призначена для проведення діагностичних обстежень пацієнтам, що потребують обстеження безпосередньо в стаціонарних відділеннях.

«Наші партнери ДТЕК третій рік поспіль допомагають з обладнанням: якісним і найсучаснішим. Завдяки подарованому цьогоріч пересувному УЗД-апарату можна проводити обстеження в будь-якому відділенні у дітей, які є нетранспортабельні, яких не можна вести, наприклад, в кабінет ультразвукової діагностики. Ми надалі працюватимемо, аби наша лікарня утримала показник найкращої в Україні», - зазначив Василь Паненко.

Віддана робота медпрацівників, каже керівник закладу, приносить гарні результати уже кілька років поспіль.

«За 4 роки нам вдалося зменшити смертність практично в два рази, а якщо брати в цифрах, то це більше 30 дітей залишилися живими. Два роки ми стабільно тримаємо показник смертності на рівні 0,26-0,24. Крім того, нам вдалося зменшити ліжко-день, він ідеальний для обласних дитячих лікарень. А це економія коштів, близько 15 мільйонів, які пішли на лікування, медикаменти наших маленьких пацієнтів, завдяки тому , що ми лікуємо швидко і якісно», - уточнив Василь Паненко.

Щодо подарованого апарату, то в його комплектації присутня технологія тканинної гармоніки та програма оптимізації сканування, які дають можливість значно покращити «візуалізацію» у «складних» пацієнтів.

За словами голови ОДА Валерія Коровія, область давно співпрацює з компанією ДТЕК, вже реалізовано чимало спільних проектів. Придбано сучасне обладнання не лише в дитячу лікарню, а й інші медичні заклади. На цьому співпраця з ДТЕК не завершується.

«Важливо, щоб лікування було якісним, тому ми приділяємо особливу увагу дитячій лікарні. Два роки тому ми були тут, бачили в яких умовах ви працювали, будівлю, де ви працювали... Зараз видно, що ми рухаємося вперед, до ідеалу ще далеко, але ремонти проводяться, обладнання купується. Ми обрали для себе пріоритет. Наступного року ми зробимо все можливе, щоб нове відділення екстреної медичної допомоги в дитячій лікарні ввести в експлуатацію і ми могли показати найвищий рівень надання допомоги, безпосередньо в цьому напрямку», - зазначив Валерій Коровій.

До речі, цьогоріч в  лікарні зроблено реконструкцію відділення анестезіології та інтенсивної терапії та завершино капітальний ремонт приміщення І-го поверху неонатального Центру зі створенням операційного блоку, розпочато реконструкцію частини інфекційно-боксового відділення (діагностичного) зі створенням відділення екстреної медичної допомоги, проведено капітальний ремонт І-го поверху головного корпусу, ІІІ-го поверху та сходових клітин консультативної поліклініки.

Новини Вінниці / Вінницька дитяча обласна лікарня отримала у подарунок мобільний УЗД-апарат, який коштує понад мільйон гривень (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницька дитяча обласна лікарня отримала у подарунок мобільний УЗД-апарат, який коштує понад мільйон гривень (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницька дитяча обласна лікарня отримала у подарунок мобільний УЗД-апарат, який коштує понад мільйон гривень (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницька дитяча обласна лікарня отримала у подарунок мобільний УЗД-апарат, який коштує понад мільйон гривень (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницька дитяча обласна лікарня отримала у подарунок мобільний УЗД-апарат, який коштує понад мільйон гривень (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницька дитяча обласна лікарня отримала у подарунок мобільний УЗД-апарат, який коштує понад мільйон гривень (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницька дитяча обласна лікарня отримала у подарунок мобільний УЗД-апарат, який коштує понад мільйон гривень (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницька дитяча обласна лікарня отримала у подарунок мобільний УЗД-апарат, який коштує понад мільйон гривень (ФОТО)