Вінницька депутатка Ганна Давиденко з «Батьківщини» найчастіше серед своїх колег голосувала проти власної фракції, - ОПОРА

Новини Вінниці / Вінницька депутатка Ганна Давиденко з «Батьківщини» найчастіше серед своїх колег голосувала проти власної фракції, - ОПОРА

Під час сесій минулого року найчастіше проти власної фракції у Вінницькій міській раді голосувала Ганна Давиденко з «Батьківщини» Її позиція стосовно голосувань не співпадала із фракційною 125 разів з 346 голосувань на яких була присутня депутатка. Про це повідомли у Громадянській мережі ОПОРА.

Під час сесій минулого року найчастіше проти власної фракції у Вінницькій міській раді голосувала Ганна Давиденко з «Батьківщини» Її позиція стосовно голосувань не співпадала із фракційною 125 разів з 346 голосувань, на яких була присутня депутатка. Про це повідомили у Громадянській мережі ОПОРА.

Водночас в ОПОРі відзначили, що «вірними» своїм фракціям виявились депутати Павло Задорожнюк і Володимир Чорновол з «Вінницької Європейської Стратегії», та Віталій Погосян «Блок Петра Порошенка «Солідарність», які жодного разу не голосували проти лінії своїх фракції.

«Депутати об’єднуються у політичні фракції задля просування цінностей, принципів та підходів, які хоче поширювати партія у рамках політичної діяльності. В той же час трапляються випадки, коли окремі депутати голосують проти основної лінії/позиції фракції, до якої належать», - зазначили у громадській мережі.

Якщо ж брати голосування в цілому, а не у відповідності до фракції, то максимальна кількість разів, коли депутати були зареєстровані на засіданні, але НЕ голосували взагалі - сягає 36 разів. Саме стільки разів вирішили не проявляти свою позицію стосовно голосування представниця «Батьківщини» Ганна Давиденко та Олександр Колісник з «Об’єднання «Самопоміч». Виходить фактично картка депутата була у слоті електронної система для голосування, але депутат не тиснув кнопку «утримався», а просто не голосував. Зазвичай у Верховній Раді України такі депутати виходили із зали засідань.

Тими, хто завжди проявляє свою позицію стосовно питань, що розглядаються стали: Петро Бабій, Володимир Малінін з «Вінницької Європейської Стратегії», Вадим Кудіяров із «Батьківщини», Володимир Онофрійчук з «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» та Дмитро Уманець зі «Свободи», які будучи на засіданні завжди проявляли свою позицію.

Загалом, за даними громадянської мережі ОПОРА, у 2018 році у Вінницькій міській раді відбулось 10 сесій. В загальному це 484 голосування для 54 депутатів та міського голови з 6 різних політичних фракцій.