Вінницю чекає «Венера у хутрі» і найсучасніша, драйвова українська музика без жодних стереотипів

Новини Вінниці / Вінницю чекає «Венера у хутрі» і найсучасніша, драйвова українська музика без жодних стереотипів

Чим сучасні українські композитори сьогодні підкорюють світ, вінничани та гості міста побачать під час унікального концерту «Венера у хутрі», який за підтримки Українського культурного фонду та Вінницької міської ради пройде у рамках фестивалю Contemporary music days in Vinnytsia-2019.

Чим сучасні українські композитори сьогодні підкорюють світ, вінничани та гості міста побачать під час унікального концерту «Венера у хутрі», який за підтримки Українського культурного фонду та Вінницької міської ради пройде у рамках фестивалю Contemporary music days in Vinnytsia-2019.

Концерт відбудеться 18 жовтня о 19.00 у концерт-холі «Моnt Blanc», а вхід буде за безкоштовними запрошеннями, які можна замовити на офіційному сайті фестивалю contemporary-vinnytsia.blogspot.com.  

- Під час цього особливого концерту глядачі почують тільки найсучаснішу, драйвову та емоційну українську музику без жодних стереотипів, - розповідає куратор фестивалю Володимир Черевик. –  Для концерту було відібрано найкращі твори сучасних українських композиторів, з якими сьогодні можна привітатися за руку. Вони живуть і творять прямо тут і прямо зараз! Їхня музика про нас і для нас. Вона легка для сприйняття та незабутня за враженнями. Це як саундтреки з улюблених фільмів. Але краще.

На концерті прозвучать твори українських композиторів різних поколінь від шістдесятників до двохтисячників. Усі композиції написані у різній стилістиці - від неоромантизму до авангарду з електронікою. А презентує їх у Вінниці знаменитий Ukrainian Festival Orchestra зі Львова на чолі з талановитим диригентом Іваном Остаповичем.

- Програма концерту складена із унікальної української сучасної музики, – каже Іван Остапович. – Для нас важливо, щоб саме сучасна музика звучала частіше, оскільки вона говорить про нас самих, про наш час. Усі композитори – яскраві представники саме українського напрямку у світовій музиці, який близький людям у цілому світі.

«Libera me» Святослава Луньова, що відкриватиме концерт, ніби написана для оскароносного голівудського кіно. «Кітч-музика» Валентина Сильвестрова — це музика-стан, твір-післямова, відлуння, що триває вічно. «Етюди старого міста» Любави Сидоренко — літопис у звуках про те, що оточує нас та наповнює наше життя, де ми шукаємо сенси і знаходимо себе. «Венера у хутрі» — надзвичайно актуальний, емоційний та експресивний твір Богдани Фроляк, написаний у 2004 році за новелою Леопольда фон Захер-Мазоха. А неймовірна «Колискова» Максима Шалигіна, «LANTERN» Олега Безбородька для струнного квартету і «Контрапункти» Геннадія Ляшенка для соло арфи – твори, які миттєво торкаються найтонших струн душі.

Композиції концерту настільки досконало підібрані, що є найкращим плейлистом сучасної української класичної музики без жодних стереотипів, яку справді хочеться слухати, відчувати й неодмінно мати на своєму гаджеті на всі випадки життя.

- В Україні дуже багато цікавої та якісної музики, яка може на рівних конкурувати зі світовою. Просто ми самі про неї не знаємо, – відзначає Іван Остапович.  - Головне правило – музика повинна звучати. Якщо вона не звучить – її не існує. Музика має звучати постійно і систематично, у всій своїй різноманітності. Коли люди будуть просто чути її – один раз, другий, третій – вона вкладається у колективній свідомості. Музика каже сама за себе.

Ставши яскравим емоційним міксом, концерт «Венера у хутрі» вразить ще й різноманіттям інструментів: глядачі будуть насолоджуватися чарівним співом арфи, фортепіано та струнного оркестру.

- Концерт «Венера у хутрі» на нашому фестивалі буде презентований у рамках проекту промоції української класичної музики Ukrainian Live, який сьогодні дуже потужно представляє все найкраще, що було створено і створюється прямо зараз в Україні, - відзначає засновниця Contemporary music days in Vinnytsia, заслужена артистка України Ірина Френкель. - Творці Ukrainian Live поставили собі за мету два надзвичайно важливі завдання: робити класику популярною, керуючись найкращими світовими тенденціями, та водночас - надавати другого дихання несправедливо забутим творам мистецтва. Асортимент Ukrainian Live складається з ніжних та добірних мелодій і ритмів, які врізаються в пам’ять та годують мозок. Це завжди дуже якісна, емоційна музика і вибуховий плейлист, що розриває шаблонне уявлення про українську культуру.

Невипадково ключовими виконавцями проекту Ukrainian Live одразу стали музиканти неперевершеного Ukrainian Festival Orchestra, що виріс із камерного оркестру Collegium Musicum, який у 2014 році заснували диригент Іван Остапович та культменеджер Тарас Демко.

На початку 2018 року колектив пережив фундаментальне оновлення, яке торкнулося складу, репертуару, головної ідеї та відобразилося у назві – Український Фестивальний Оркестр.

Оркестр названий так, тому що він запрошує до співпраці найкращих музикантів зі всього світу, зокрема, успішно співпрацює зі світовими зірками класичної музики: скрипалями Ноа Бендінкс-Белглі, Корі Церовшеком, Вадимом Холоденком, Андрієм Гавриловим, Антонієм Баришевським, Сергієм Островським, Джейкобом Шоу, Левом Маркізом, Сігізвальдом  Кьойкеном, Теодором Кухарем та багатьма іншими.

- Ukrainian Festival Orchestra - це «свято української музики», фестиваль, який триває завжди! – каже про свій колектив Іван Остапович.

І у цьому вінничани переконаються вже у п’ятницю, 18 жовтня, о 19.00 у концерт-холі «Моnt Blanc» (вул. Соборна, 34).

Як замовити запрошення на концерт «Венера у хутрі»?

Щоб отримати запрошення, потрібно витратити всього 5 хвилин свого часу.

1. Переходьте за цим посиланням https://2event.com/uk/events/1841036

2. При кліку на кнопку «Придбати квитки» заповнюйте форму.

3. На вказану вами електронну пошту надійде лист із запрошенням та унікальним QR-кодом.

Роздрукуйте запрошення або збережіть у своєму смартфоні. Його вам потрібно буде показати у день концерту на вході.

Організатори звертають увагу: на запрошеннях місця не вказуються. Вони будуть займатися глядачами по факту.

А якщо комусь важко самотужки замовити запрошення онлайн, можна звернутися за допомогою у інформаційний центр фестивалю, який з 14.00 до 18.00 працює на першому поверсі приміщення «ВІНТЕРИ» на вулиці Театральна, 15.

Новини Вінниці / Вінницю чекає «Венера у хутрі» і найсучасніша, драйвова українська музика без жодних стереотипівНовини Вінниці / Вінницю чекає «Венера у хутрі» і найсучасніша, драйвова українська музика без жодних стереотипівНовини Вінниці / Вінницю чекає «Венера у хутрі» і найсучасніша, драйвова українська музика без жодних стереотипів
admin

11 жовтня, 2019