«Вінницягаз» попереджає місцевих теплокомуненерго про відключення від газу

Новини Вінниці / «Вінницягаз» попереджає місцевих теплокомуненерго про відключення від газу

З 11 березня кілька вінницьких теплопостачальних підприємств можуть залишитись без «лімітів» на газ. Оскільки вони не розрахувалися за борги, то можуть бути відключені від мережі.

З 11 березня кілька вінницьких теплопостачальних підприємств можуть залишитись без «лімітів» на газ. Оскільки вони не розрахувалися за борги, то можуть бути відключені від мережі. 

Як зазначають у прес-службі ПАТ «Вінницягаз», місцеві тепловики не виконали умови угоди щодо 5-річної реструктуризації боргів. Загалом вони винні газорозподільчому підприємству 28 млн грн. Якщо деталізувати, то на 1 березня заборгованість КП ВРМ «Вінницяміськтеплоенерго» сягає майже 16.5 мільйонів, ДП «Теплокомуненерго Маяк» - понад 10 мільйонів, КП «Вінницяоблтеплоенерго» - понад 427 тис. грн, а КП «Теплоенергетик» з Могиліва- Подільського - майже  0,5 мільйона гривень.

З деякими підприємствами «Вінницягаз» судиться. Втім, не всі навіть вчасно виконують рішення суду, тому до боргу додаються штрафні санкції. В стадії судового розгляду справа по ТКЕ «Маяк». Готується позов до «Вінницяміськтеплоенерго».

У «Вінницягазі» наголошують, що відбір природного газу можливий лише за відсутністю боргу за раніше спожите. Через борг їм не дадуть ліміт на другу декаду березня. Якщо виробник тепла відбирає газ з системи без лімітів, то цей обсяг вважається несанкціоновано спожитим. В такому випадку «Укртрансгаз» застосовує санкції вже до «Вінницягазу», змушуючи товариство реагувати відповідним чином. Тому місцеві газовики мають «закрутити вентиль» с 11 березня.

У прес-службі нагадують, що «аби не допустити факту несанкціонованого відбору газу у разі відсутності підтверджених лімітів палива, ПАТ, згідно Кодексу газорозподільних мереж, буде змушене припинити розподіл природного газу підприємствам ТКЕ, що  призведе до ще більшої соціальної напруги».

Віри у те, що за кілька святкових днів теплокомуненерго віднайдуть мільйони, мабуть ні в кого немає. Тому логічно припустити, що або сторони домовляться, або вінничан чекає «холодна весна» не тільки на свіжому повітрі, але й у приміщенні.