Вінничина увійшла до «сумного» рейтингу

Новини Вінниці / Вінничина увійшла до «сумного» рейтингу

Вінницька область входить до ТОП-6 областей за виявленням постраждалих від торгівлі людьми. Вінниччину за цим показником випереджає лише Харківщина.

Вінницька область входить до ТОП-6 областей за виявленням постраждалих від торгівлі людьми. Вінниччину за цим показником випереджає лише Харківщина.

Про це йдеться на сайті управління Держпраці у Вінницькій області.

Такі цифри були озвучені на Першому Національному форумі з питань міграції та протидії торгівлі людьми, який нещодавно відбувся у Києві за сприяння таких міжнародних організацій, як ОБСЄ, Рада Європи, Управління Верховного Комісара ООН з питань біженців, Міжнародної організації з міграції.

Загалом з 2012 року Мінсоцполітики встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, 874 українцям. Основними країнами призначення «живого товару» для трудової експлуатації є Росія, Україна, Польща, Німеччина, Чехія та Туреччина.

Зазначимо, що  початку реєстрації таких випадків та встановлення статусу постраждалих кількість «жертв» та осіб, які мають відповідний статус, а отже компенсацію від держави, постійно зростає.

В 2012 році було зареєстровано 13 випадків, в наступному – 41, в 2014 році ця цифра зросла до 27.

В наступні роки статистика виглядає таким чином: 2015 рік – 83, 2016 рік – 110, 2017 рік – 198.

В минулому році цифра перевалили за дві сотні і склала 221 випадок.

Зазначимо, що до ТОП 6 областей за виявленням постраждалих від торгівлі людьми з 2012 року виглядає наступними чином: Харківська область – 72, Вінницька область – 65, Одеська область – 56, Дніпропетровська область – 53, Чернігівська область – 53 та Миколаївська область – 51.

Ця цифра доволі неодназначна, адже кількість виявлених, зовсім не означає, що на Вінниччині від цього злочину страждає найбільше людей.

Проте, як писав NaПарижі, на Вінниччині поліція викрила родину, яка змушувала людей працювати на пилорамі за їжу.

Марина Карабай

11 грудня, 2019