Вінниччину у диму. Щодня рятувальників викликають на гасіння сухостою

Новини Вінниці / Вінниччину у диму. Щодня рятувальників викликають на гасіння сухостою

В Тульчинському та Чечельницькому районах за добу гасили пожежу у господарчих спорудах та сухостоях.

В Тульчинському та Чечельницькому районах за добу гасили пожежу у господарчих спорудах та сухостоях. На Вінниччині не припиняються пожежі в екосистемах, які шкодять природі. І це попри дощову погоду.

Як повідомили в ГУ ДСНС у Вінницькій області, 12 травня о 14:34 надійшло повідомлення, що у с. Шура-Копіївська Тульчинського району на території одного із приватних домогосподарств виникла пожежа. Прибувши на місце викликку, бійці ДСНС частини №14 встановили, що вогнем охоплено дві господарчі споруди та виникла загроза розповсюдження вогню на розташовані поряд будівлі.

Пожежу вдалось локалізувати о 15:43, а ліквідувати о 16:03. Завдяки злагодженим та професійним діям рятувальників вдалося запобігти поширенню полум’я на сусідні будівлі. Наразі причина пожежі встановлюється.

Того ж дня, о 16:30 надійшло повідомлення, що за межами с. Анютина Чечельницького  району горить суха трава. На момент прибуття бійців Державної пожежно-рятувальної частини №33 вогнем було охоплено суху траву та чагарники на площі 2 га. О 17:00 пожежу локалізовано, а о 17:50 ліквідовано. Загалом, до ліквідації даних пожеж від ДСНС залучалося 10 чоловік особового складу та три одиниць спецтехніки.