Вінниччину не припиняють «хитати» новини про займання рослинності та господарчих будівель

Новини Вінниці / Вінниччину не припиняють «хитати» новини про займання рослинності та господарчих будівель

На Вінниччині за добу бійці ДСНС ліквідували загоряння сухої рослинності на площі 5 га та гасили господарчу будівлю. Ймовірними причинами виникнення пожеж вважається необережність з вогнем у першому, та порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електропобутових приладів у другому. На щастя ніхто з людей не постраждав.

На Вінниччині за добу бійці ДСНС ліквідували загоряння сухої рослинності на площі 5 га та гасили господарчу будівлю. Ймовірними причинами виникнення пожеж вважається необережність з вогнем у першому, та порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електропобутових приладів у другому з випадків. На щастя ніхто з людей не постраждав, хоча минулого місяця трапилася і трагедія, коли смертельні опіки отримала літня жінка.

Як зазначили в ГУ ДСНС у Вінницькій області, 31 липня о 15:07 надійшло повідомлення про загоряння сухої трави поблизу с. Біляни Чернівецького району. Коли рятувальники прибули на місце виклику, встановили що вогнем було охоплено суху рослинність на площі 3,5 га. Рятувальникам вдалось локалізувати пожежу о 16:22, а о 17:18 ліквідувати.

Того ж дня бійцями ДСНС було ліквідовано пожежі в екосистемах у Чечельницькому, Барському, Козятинському, Теплицькому, Тростянецькому та Тульчинському районах області. Загалом, за добу рятувальники ліквідували загоряння сухої рослинності на площі 5 га. Ймовірна причина зазначених пожеж - необережність з вогнем невстановлених осіб.

Також, 31 липня о 15:34 надійшло повідомлення, що на території одного із приватних домогосподарств м. Бершадь горить господарча будівля. Прибувши на місце виклику, бійці ДПРЧ-16 о 16:15 пожежу локалізували, а о 16:41 ліквідували. Внаслідок загоряння вогнем знищено перекриття на площі 40 кв.м, електроінструменти та деревообробний верстат. 

Відомо, що загалом по області до боротьби із вогнем залучалося 30 чоловік особового складу та вісім одиниць спецтехніки.

Ірина Заіковата

1 серпня, 2019