Вінниччиною прокотилася хвиля наркозлочинів

Новини Вінниці / Вінниччиною прокотилася хвиля наркозлочинів

Протягом минулого тижня у Вінницькій області зафіксовано 19 наркозлочинів. У цьому числі й 4 виявлених факти торгівлі наркотиками.

Такий висновок спонукають зробити оприлюднені правоохоронцями цифри: протягом останнього тижня у Вінницькій області зафіксовано 19 наркозлочинів. У цьому числі виявлено 4 факти торгівлі наркотиками.

Певно, найгучніший з цих злочинів був зафіксований позавчора. Під час обшуку в приватному будинку у Калинівському районі, що належить родичам 36-річного вінничанина, а також в оселі цього чоловіка у Вінниці, правоохоронці загалом вилучили 10 кг висушеної й подрібненої коноплі та чималу кількість насіння цієї рослини.
Але це ще не все. Крім наркотиків, у літній кухні обійстя копи знайшли 5 бойових гранат, запали, вибуховий пакет.

Власник наркотиків й гранат утримується під вартою. Йому загрожує до 10 років ув'язнення та конфіскація майна. Кримінальні провадження відкрито за ч.1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

 

Юрій Ярмощук

25 квітня, 2018