Вінниччині з держбюджету на житло для сиріт виділили понад 17 мільйонів

Новини Вінниці / Вінниччині з держбюджету на житло для сиріт виділили понад 17 мільйонів

Вінниччині на придбання житла для дітей сиріт, а також на проектні, будівельно-ремонтні роботи виділили з державного бюджету 17,4 млн. грн.

Вінниччині на придбання житла для дітей сиріт, а також на проектні, будівельно-ремонтні роботи виділили з державного бюджету 17,4 млн. грн. Про це повідомила прес-служба ОДА.

Питання забезпечення житлом дітей-сиріт обговорювали під час всеукраїнської  селекторної наради. Особливу увагу приділили будівництву за державні кошти малих групових будинків (МГБ), куди можна було б влаштувати дітей з інвалідністю.

Такі будинки мають відповідати  нормам доступності, бути зручними для дітей з інвалідністю.

 «Проектуючи МГБ, слід враховувати  ширину коридорів, наявність розсувних дверей тощо. Такі будинки, на нашу думку, мають бути одноповерховими, а ліжечка у спальнях – не можуть бути двоярусними, тобто дітям повинно бути зручно. А ще, такі будинки не слід будувати далеко від населених пунктів, адже дітям доведеться забезпечувати можливість інклюзивної освіти», - наголосила зaступник Міністрa соціaльної політики Укрaїни з питaнь європейської інтегрaції Олександра Чуркіна.