Вінниччині виділено майже 7 мільйонів гривень з держбюджету на будівництво артезіанських свердловин та реконструкцію системи знезараження води

Новини Вінниці / Вінниччині виділено майже 7 мільйонів гривень з держбюджету на будівництво артезіанських свердловин та реконструкцію системи знезараження води

З головної казни країни Вінниччина отримала 6 мільйонів 820 тисяч гривень на реалізацію програми «Питна вода». За ці кошти буде профінансовано п’ять об’єктів у Хмільнику, Тиврівському  та Вінницькому районах.Про це NaПарижі розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Сергій Волков.

З головної казни країни Вінниччина отримала 6 мільйонів 820 тисяч гривень на реалізацію програми «Питна вода». За ці кошти буде профінансовано п’ять об’єктів у Хмільнику, Тиврівському та Вінницькому районах. Про це NaПарижі розповів директор департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Сергій Волков.

За його словами, в Україні загалом і на Вінниччині зокрема гостро стоїть питання із забезпечення населення якісною питною водою. Це пов’язано із суттєвим зниженням рівня ґрунтових вод.

«Вперше за багато років розпочала роботу державна програма «Питна вода», в рамках якої цьогоріч Вінниччині передбачено майже сім мільйонів. Сподіваємося протягом тижня субвенція надійде і розпочнуться роботи», - наголосив Сергій Волков.

Зокрема виділені кошти підуть на реконструкцію системи знезараження води змішаними оксидантами на станції водопідготовки ДП "Хмільникводоканал" в м. Хмільник, будівництво артезіанських свердловини в смт Сутиски Тиврівського району, с. Лука-Мелешківська Вінницького району, а також розвідувально-експлуатаційної свердловини в с. Дзвониха Тиврівського району.