Вінниччина входить до лідерів за кількістю відкритих в області пунктів доступу до безоплатної правової допомоги

Новини Вінниці / Вінниччина входить до лідерів за кількістю відкритих в області пунктів доступу до безоплатної правової допомоги

Вінниччина в десятці регіонів де, найбільше в Україні відкрито дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги.Загалом по всій території України функціонує 2964 дистанційних пункти. Найбільше їх функціонує у Київській (262), Полтавській (254), Одеській (194), Дніпропетровській (174), Чернівецькій (158), Вінницькій та Херсонській (по 149) областях.Про це повідомили у прес-службі міністерства юстиції.

Вінниччина в десятці регіонів, де найбільше в Україні відкрито дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги. Загалом по всій території України функціонує 2964 дистанційних пункти. Найбільше їх функціонує у Київській (262), Полтавській (254), Одеській (194), Дніпропетровській (174), Чернівецькій (158), Вінницькій та Херсонській (по 149) областях. Про це повідомили у прес-службі Міністерства юстиції.

«Вкрай важливо, що на сьогодні вже 701 дистанційний пункт доступу функціонує в органах місцевого самоврядування – сільських, селищних, міських, районних радах. І ця цифра, сподіваюсь, буде зростати, адже зараз стоїть питання про те, що ми повинні посилити правову спроможність громад, а не фокусуватись на допомозі окремим клієнтам. У громадах набагато краще знають потреби людей і тому зможуть гнучко реагувати на запити, які найбільше там актуальні – чи це земельні питання, чи соціальний захист пенсіонерів, чи проблеми ЖКГ», – зауважив директор Координаційного центру з надання правової допомоги (КЦ) Олексій Бонюк.

Нагадаємо, дистанційний пункт – це точка доступу до безоплатної правової допомоги для громадян, які мають потребу в такій допомозі, але з різних причин (проживання або перебування у віддалених населених пунктах, відсутність вільного часу тощо) не мають можливості її отримати, звернувшись безпосередньо до місцевого центру або бюро правової допомоги.