Вінниччина стала четвертою серед регіонів України у новому рейтингу соцекономрозвитку: з чим в області добре, а з чим не дуже…

Новини Вінниці / Вінниччина стала четвертою серед регіонів України у новому рейтингу соцекономрозвитку: з чим в області добре, а з чим не дуже…

Сьогодні, 28 травня, міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства оприлюднило результати моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів за 2018 рік. Вінниччина – четверта у рейтингу регіонів України після Києва, Харківської та Рівненської областей.

Сьогодні, 28 травня, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства оприлюднило результати моніторингу  соціально-економічного розвитку регіонів за 2018 рік. Вінниччина – четверта у рейтингу регіонів України після Києва, Харківської та Рівненської областей.

Оцінювання, зазначають у Мінрегіоні, здійснювалось за 12-ма напрямами. Зокрема, перше місце Вінницька область посіла за показником «Економічна ефективність», третє – одразу за двома напрямами: «Інвестиційно-інноваційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця» і «Раціональне природокористування та якість довкілля.

Четвертою Вінниччина стала за напрямом  «Ефективність ринку праці», п’ятою – за «Соціальним захистом та безпекою». Шосте місце посіла область за «Фінансовою самодостатністю», за показником «Економічна та соціальна згуртованість» Вінниччина – дев’ята. Десяте місце в області за «Доступністю та якістю послуг у сфері охорони здоров'я». За напрямом «Відновлювана енергетика та енергоефективність» область на одинадцятому місці. На шістнадцятому – за показником «Розвиток малого та середнього підприємництва», за «Розвитком інфраструктури» - на двадцятому місці. А от за напрямом «Доступність та якість послуг у сфері освіти» Вінниччина  - аж двадцять перша.

Детальніше із показниками моніторингу можна ознайомитись за посиланням.

У Мінрегіоні додають, що рейтингове оцінювання соціально-економічного розвитку було започатковане у 2015 році. На підставі даних статистики областям виставляються оцінки щоквартально за 27 показниками у 6-ти напрямах та щорічно за 64 показниками у 12 напрямах.

«Така оцінка — елемент нової системи моніторингу реалізації державної регіональної політики та визначення динаміки змін. Показники рейтингу — індикатор ефективності управлінських рішень на центральному та місцевому рівнях», - стверджують у міністерстві.