Вінниччина серед лідерів областей країни за виплатами від НСЗУ

Новини Вінниці / Вінниччина серед лідерів областей країни за виплатами від НСЗУ

Віницька область посідає друге лідируюче місце серед регіоні України за виплатами від Національної служби здоров’я відповідно до договорів з закладами первинної медичної ланки. Про це повідомляє прес-служба МОЗ. За друге півріччя минулого року медзаклади Вінниччини отримали 279,9 млн грн.

Віницька область посідає друге лідируюче місце серед регіонів України за виплатами від Національної служби здоров’я, відповідно до договорів з закладами первинної медичної ланки. Про це повідомляє прес-служба МОЗ. За друге півріччя минулого року медзаклади Вінниччини отримали 279,9 млн грн.

Лідером за виплатами є місто Київ, на третій сходинці - Харківська область. Четверте місце посідає Полтавська, п’яте – Донецька.

За даними міністерства, у квітні НСЗУ має наміри розпочати адмініструвати урядову програму «Доступні ліки». Національна служба здоров’я уже почала підписувати договори з аптеками, а з квітня 2019 року запрацює електронний рецепт і НСЗУ почне оплати за програмою аптекам.

Нагадаємо, що НСЗУ була створена в березні 2018-го, а вже в липні організація почала укладати договори із медзакладам, де працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри. У 2019 році Національна служба здоров’я України законтрактувала 1 216 мезакладів. З них 242 — приватні клініки та лікарі, які відкрили власну практику.

Ті заклади, які ще не уклали договір з Національною службою здоров’я України, можуть подати заяву до 20 листопада 2019 року: https://bit.ly/2BoPAUh

 

Саша Григоровська

25 березня, 2019