Вінниччина продовжує «пасти задніх» за темпами об’єднання громад: оприлюднено свіжий рейтинг від Мінрегіону

Новини Вінниці / Вінниччина продовжує «пасти задніх» за темпами об’єднання громад: оприлюднено свіжий рейтинг від Мінрегіону

На Вінниччині та на Закарпатті найгірша ситуація зі створенням об’єднаних громад. Проте у Вінницькій, а також Полтавській областях громади найактивніше співпрацюють між собою. Це випливає зі свіжих результатів моніторингу процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування Мінрегіону станом на 10 червня.

На Вінниччині та на Закарпатті найгірша ситуація зі створенням об’єднаних громад. Проте у Вінницькій, а також Полтавській областях, громади найактивніше співпрацюють між собою. Це випливає зі свіжих результатів моніторингу процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування Мінрегіону станом на 10 червня.

Тобто не кількістю, а якостю намагаються брати. Принаймні такий висновок є найбільш логічним.

Загалом у рейтингу Вінниччина посідає 23 місце, випередивши тільки Закарпаття. Значна частина області також вкрита «білими плямами» на карті затверджених Урядом перспективних планів формування спроможних громад.

Ознайомитись із моніторингом процесу децентралізації на Вінниччині за різними показниками та порівняти х із ситуацією в інших регіонах України можна за посиланням.