Вінниччина покрита "цифрою" на 67%. Де в області поганий сигнал?

Новини Вінниці / Вінниччина покрита "цифрою" на 67%. Де в області поганий сигнал?

З початку місяця Київ та Кіровоградщина без аналогового ТБ. Тут першими в Україні перейшли на цифрове телебачення. Вже з 1 вересня аналоговий ефір планують припинити в по всій Україні, в тому числі і по Вінниччині.

З початку місяця Київ та Кіровоградщина залишилися без аналогового ТБ. Тут першими в Україні перейшли на цифрове телебачення. Вже з 1 вересня аналоговий ефір планують припинити в по всій Україні, в тому числі і по Вінниччині.

За словами представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Вінницькій області Вадима Мазурика, у нашій області діє 5 локацій з розташування цифрових передавачів. Це Вінниця, с. Ободівка Тростянецького району, Погребище, Ямпіль і с. Володимирка Шаргородськрого району.

«На сьогодні покриття області цифровим сигналом становить 67%. Але не всі аналогові передавачі відключаються з 1 вересня. Продовжуватимуть роботу передавачі Національної суспільної телерадіокомпанії України», - зазначив під час наради у голови ОДА Вадим Мазурик.

Посадовець зазначив, що проблемними територіями в плані покриття є м. Могилів-Подільський, північна частина Козятинського, частково Тульчинського та Іллінецького районів, а також південь області - Ямпільський і Крижопільський райони через складний рельєф місцевості.

Щоб не залишити вінничан з "білим шумом" замість картинки, для покращення ситуації із цифровим покриттям в області планується встановлення передавачів в Піщанці і с. Джугастра Крижопільського району. Також, принциповим питанням є налагодження сигналу у Могилів-Подільському.

Окрім того, в області запрацювала "гаряча лінія" за телефоном 52-09-92, де всі охочі мають можливість отримати роз’яснення щодо впровадження цифрового мовлення та припинення аналогового ефіру на Вінниччині.