Вінниччина підготувала будматеріали для постраждалих від вибухів на арсеналі біля Ічні

Новини Вінниці / Вінниччина підготувала будматеріали для постраждалих від вибухів на арсеналі біля Ічні

Вінницька область надасть гуманітарну допомогу постраждалим від вибухів на арсеналі на Чернігівщині. За словами першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка, на сьогодні Вінниччина вже підготувала майже 1000 листів шиферу і готова їх направити у населені пункти, які знаходяться в зоні ураження.

Вінницька область надасть гуманітарну допомогу постраждалим від вибухів на арсеналі, розташованому на Чернігівщині. За словами першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка, на сьогодні Вінниччина вже підготувала майже 1000 листів шиферу і готова їх направити у населені пункти, які знаходяться в зоні ураження.

«Ми перебуваємо у постійному контакті з керівництвом Чергнігівської ОДА і безпосередньо з головою Ічнівської райдержадміністрації. Як тільки там визначаться з потребами у будматеріалах для відновлювальних робіт, ми готові підставити своє плече. Але поки там вибухи тривають, і на даному етапі визначені інші пріоритети. Попри те, ми провели позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації. За її рішенням вже зарезервовані для відправки в постраждалі населені пункти 20 тонн шиферу – це близько 1 тисячі листів, а також транспорт для його доставки», - повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій  Гижко.

Нагадаємо, вінницькі піротехніки поїхали ліквідовувати надзвичайну ситуації на Чернігівщині, де вночі 9 жовтня почали взриватися боєприпаси.