Вінниччина отримала першу партію «пакунків малюка». Від завтра їх почнуть отримувати матусі

Новини Вінниці / Вінниччина отримала першу партію «пакунків малюка». Від завтра їх почнуть отримувати матусі

На Вінниччину надійшла перша партія «пакунків малюка», які передбаченні як одноразова допомога породіллям при народженні дитини. Наразі область отримала 369 комплектів, які від завтра почнуть роздавати матусям. Про це NaПарижі розповіла директор департаменту соціальної і молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна.

На Вінниччину надійшла перша партія «пакунків малюка», які передбаченні як одноразова допомога породіллям при народженні дитини. Наразі область отримала 369 комплектів. Їх від завтра почнуть роздавати матусям. Про це NaПарижі розповіла директор департаменту соціальної і молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна.

«Сьогодні райони та міста обласного значення отримують «пакунки малюка» з обласного складу. Завтра, 21 вересня, їх почнуть роздавати матусям, які народили з 1 по 7 вересня. Всі мами, які виписалися з пологових відділень пізніше, також обов’язково отримають комплекти, однак згодом. Їм їх доставлятимуть додому. В подальшому породіллі отримуватимуть комплекти при виписці», - уточнила  Наталя Заболотна.

За її словами, проект мав стартувати із 1 вересня. Через те, що потрібно роздати велику кількість «пакунків малюка» по всій України, їх не встигають комплектувати. Наступну партію в області очікують за тиждень.

«Ми отримуємо пакунки опломбованими, відкрити їх може тільки мама. В області чітко налагодили систему логістики, залучили усі соціальні служби, щоб із нашої сторони не було ніяких затримок. По мірі надходження пакунків, вони одразу будуть роздаватися матусям», - підкреслила Наталя Заболотна.

Нагадаємо, пілотний проект реалізується у рамках Меморандуму порозуміння між урядом України та ООН. Відповідні угоди щодо реалізації проекту були підписані між обласними адміністраціями та Управлінням ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС), яке займається поставкою комплектів для новонароджених.

Загалом до складу «пакунків» входить одяг для дитини віком від 0 до 3 місяців та від 3 до 6 місяців; засоби догляду, гігієни, плед, матрац та інші.

 

 

Саша Григоровська

20 вересня, 2018