Вінниччина отримала безкоштовні стенти для пацієнтів з інфарктом міокарда

Новини Вінниці / Вінниччина отримала безкоштовні стенти для пацієнтів з інфарктом міокарда

Для пацієнтів з інфарктом міокарда Вінницька область отримала додаткову партію стентів. Їх абсолютно безкоштовно мають видавати хворим при екстрених випадках. Про це на своїй сторінці своїй сторінці у Facebook написала виконувач обовязків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

Для пацієнтів з інфарктом міокарда Вінницька область отримала додаткову партію стентів. Їх абсолютно безкоштовно мають видавати хворим при екстрених випадках. Про це на своїй сторінці своїй сторінці у Facebook  написала виконувач обовязків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

Чиновниця повідомила, що стент-системи вироблені у США та Європі та пройшли суворий контроль. Відтак пані Супрун запевняє, що вони повністю безпечні для життя й здоров’я пацієнтів.

«Переконайтеся, що ваші близькі та родичі знають про урядову програму екстреного стентування і те, що ніхто не має права вимагати від них коштів за стенти. Всього медзаклади в областях України отримали 5323 стенти - це додаткова поставка до 4657 стентів, котрі були відправлені в регіони минулої осені.Разом зі стентами в області також розвезені необхідні медичні вироби для їхнього встановлення», -  написала У. Супрун.

Із загальної кількості стентів Вінниччина отримала 273 одиниці. Всього до кінця року У. Супрун обіцяє, що у регіони буде поставлено ще 20 000 стентів .

«Як показує середня річна статистика, цього має вистачити, щоби надати безоплатне стентування всім, кого спіткав інфаркт, та хто потребує термінової допомоги», - написала в.о міністра.