Вінничанин Віктор Циганков приніс Україні перемогу над Північною Македонією

Новини Вінниці / Вінничанин Віктор Циганков приніс Україні перемогу над Північною Македонією

Вихованець вінницького футболу, а нині вінгер іспанської «Жирони», Віктор Циганков став автором переможного для збірної України голу у гостьовому матчі проти Північної Македонії. Поєдинок завершився з рахунком 2:3, і усі три м’ячі українці забили по перерві.

Глядачі та експерти єдині у думці, що наша збірна провела абсолютно два різні тайми. Перший «в суху» програли, двічі пропустивши. Не відомо, що говорив головний тренер Сергій Ребров під час перепочинку своїм підопічним, але на другий тайм вони вийшли іншою командою.

Спочатку захисник англійського «Борнмута» Ілля Забарний з кутового скоротив розрив у рахунку до мінімуму. На 68-й хвилині «синьо-жовті» зрівняли рахунок. Захисник «Шахтаря» Юхим Конопля скористався пасом вінгера «Челсі» Михайла Мудрика та відновив паритет – 2:2.

А переможну крапку в матчі поставив Віктор Циганков. Гравець «Жирони» переграв у повітрі захисника господарів поля та відправив м'яч в сітку воріт македонців. До речі, гольовий пас на Віктора виконав все той же Мудрик, якого згодом визнали найкориснішим гравцем матчу.

Отже Віктор Циганков відзначився у другому матчі поспіль. Нагадаємо, під час товариської гри з Німеччиною він забивав двічі.

Валідольний камбек українців став першою перемогою Реброва на посаді головного тренера збірної.

«Дуже важливий і важкий матч. Ми не мали достатньо часу, щоб ретельно підготуватися до нього. Але я вдячний гравцям. Після першого тайму ми показали інший рівень гри. Здобули важливі три очки, готуватимемося до Мальти.

Я вважаю, що не тільки ми спали (у першому таймі), а й Північна Македонія діяла дуже якісно. Якщо ви подивитеся на склад цієї збірної, то він дуже серйозний. Ця команда дуже досвідчена, у першому таймі вона контролювала гру. Я дуже вдячний хлопцям за те, що ми перебудували гру після перерви. Дуже важливим був гол Забарного. Уже потім ми були впевненими у власних силах», - процитувала головного тренера Сергія Реброва після матчу пресслужба УАФ.

Також у керманича збірної запитали, що він порадив своїм підопічним у перерві.

«Змінити темп гри. Господарі тримали дуже міцний темп. Ми повинні були не відставати. Були й інші поради, але я вважаю, що ця — найважливіша, адже в першому таймі не було ніякого темпу гри.

Я вважаю, що це була 45-та хвилина, коли ми почали діяти більш інтенсивно. Дуже важливий гол забили, потім команда повірила, що ми можемо перемогти. У перерві гравці переосмислили, що можна зробити в другому таймі, та вирвали гру», - відповів Ребров.

За словами Сергія Станіславовича, Коноплю просили підключатися до атак, Довбик й Тимчик не увійшли у гру, а також підтримав Миколу Матвієнка, який заробив пенальті на свої ворота у другій грі поспіль.

«Він [Конопля] не тільки підключався до атак, забив гол, а й дуже впевнено зіграв в обороні. Один із героїв матчу.

Ми працювали лише п’ять днів, за які зіграли два матчі. Цього часу дуже мало. Так, ми багато пропускаємо, будемо працювати над цим, але й багато забиваємо. Це важливіше — вигравати й заробляти очки.

Це нормальні речі, коли виконавець не входить у гру. Потрібно вчасно його поміняти. У наступних поєдинках ці футболісти діятимуть більш інтенсивно.

Матвієнко? Усі помиляються. Дуже важливо, щоб команда допомагала й виправляла помилки. Не потрібно говорити про окремих гравців. Ми пропускали, але виграли. Дуже важливо, що на полі була команда», - сказав тренер.

Макс Мельник

17 червня, 2023