Вінничанин пропонує побудувати канатну дорогу зі Старого міста

Новини Вінниці / Вінничанин пропонує побудувати канатну дорогу зі Старого міста

Більше половини від необхідних 350 електронних підписів зібрала за добу петиція до Вінницької міськради Романа Куземського про будівництво канатної дороги. Автор пропонує два варіанти – між Старим містом і Свердловським масивом або Сабаровом. На його думку, «канатка» стала б черговою цікавинкою для містян та гостей Вінниці.

Більше половини від необхідних 350 електронних підписів зібрала за добу петиція до Вінницької міськради Романа Куземського про будівництво канатної дороги. Автор пропонує два варіанти – між Старим містом і "Свердловським" масивом або Сабаровом. На його думку, «канатка» стала б черговою цікавинкою для містян та гостей Вінниці.

У петиції вінничанин наголошує на кількох аспектах. Перший – полегшення зв’язку між мікрорайонами, які розділяє Південний Буг. Аби люди користувалися канатною дорогою, він пропонує брати за проїзд 6 гривень, тобто трохи більше ніж у громадському транспорті. Другий – чергова туристична локація. Схили ріки у південній частині Вінниці вражають краєвидами.

Хоча побудова мосту від вул. Скалецького до Нагірної є в планах, але зважаючи на вартість проекту, складно сподіватися, що до реалізації його дійде черга у найближчий час.

Петицію щодо будівництва канатної дороги стрімко підписують, а це свідчить у зацікавленості вінничан таким об’єктом. Отже він користуватиметься попитом.

Макс Мельник

26 квітня, 2019