Вінничанин підрахував кількість реклами наркотиків у місті та пропонує варіант її знищення

Новини Вінниці / Вінничанин підрахував кількість реклами наркотиків у місті та пропонує варіант її знищення

Вінничанин Артур Відавський пропонує застосувати глобальний підхід для боротьби з рекламою наркотиків у місті. За його підрахунками у Вінниці «біля 20 000 таких рекламних написів на будинках», а ще понад 2 тисячі об’яв у мережі. Тому він пропонує налагодити співпрацю з комунальними підприємствами, яких зобов’язати знищувати написи.

Вінничанин Артур Відавський пропонує застосувати глобальний підхід до боротьби з рекламою наркотиків у місті. За його підрахунками, у Вінниці «біля 20 000 таких рекламних написів на будинках», а ще понад 2 тисячі об’яв у мережі. Тому він пропонує налагодити співпрацю з комунальними підприємствами, яких зобов’язати знищувати написи.

Автор петиції вказав, що звернувся не тільки до Вінницької міськради. З однодумцями він направив звернення до президента В. Зеленського, «аби Офіс Президента надав підтримку цій ініціативі та долучився до цієї роботи».

«Статистика проблеми жахлива. У Вінниці біля 20 000 таких рекламних написів на будинках, ще понад 2000 інтернет каналів через які продаються наркотичні речовини дорослим та підліткам. Така реклама безперешкодно розміщується навіть на стінах шкіл, ПТУ, ВУЗів», - зазначає вінничанин.

Він пояснює, що «наркотики сьогодні це вже не дороговартісна забава для «мажорів», і «ці вбивчі речовини тепер доступні простим людям та їх дітям: ціна від 100 - 200 гривень за дозу», а якщо «один раз спробував», то «ти стаєш наркозалежним на все життя».

Тому він пропонує «зобов’язати профільні комунальні підприємства виявляти та знищувати рекламу наркотиків на фасадах будинків Вінниці».

«На нашу думку, необхідно об’єднати зусилля правоохоронців та комунальних служб задля боротьби з цією проблемою. Забезпечити комунальні служби всім необхідним для цього обладнанням та матеріалами, організувати державний та громадський контроль», - вказав автор.

Макс Мельник

18 листопада, 2019