Вінничанин Нікітюк з колегами розпочинає прикрашати стіни муралами

Новини Вінниці / Вінничанин Нікітюк з колегами розпочинає прикрашати стіни муралами

З наступного тижня розпочинаються «настінні» роботи резиденції мурал-арту VIN-ART-CITY. П’ятий рік поспіль місцеві художники прикрашатимуть великі площі вінницьких будинків малюнками. Цього разу вінничанам доведеться задіяти більше техніки для висотних робіт.

З наступного тижня розпочинаються «настінні» роботи резиденції мурал-арту  VIN-ART-CITY. П’ятий рік поспіль місцеві художники прикрашатимуть великі площі вінницьких будинків малюнками. Цього разу вінничанам доведеться задіяти більше техніки для висотних робіт.

За словами керівника проекту, голови ГО «Лабораторія  актуальної творчості» Олександра Нікітюка, дол. Дня міста у Вінниці з’явиться п’ять нових муралів. Робота над ними вже триває близько двох тижнів, а з 5 серпня малюнки почнуть почергово прикрашати будинки.

На будинку школи-гімназії №17, що на вул. Соловйова, 2, створять римейк «Спорт». Це груповий проєкт, але він нагадуватиме мурал, який існував на стіні до реконструкції будівлі.

Молода художниця Марія Дитинюк, яка вже стала вінничанкою, підготувала роботу «Родинні цінності», яка прикрасить будинок по вул. Соборна, 53.

Найбільший цьогорічний мурал створять на стіні девятиповерхівки по вул. Стельмаха, 47. Художник Олександр Марченко запропонував «Культурний код». Це сюжет з традиційними орнаментами.

Архітекторка і художниця Тетяна Волошина розробила концепцію «Місто змістів», якою група художників прикрасить стіну будинку №21 по вул. Пушкіна. Тема обрана не випадково – поруч однойменний хаб.

Для стіни будинку по проспекту Космонавтів, 6 молода вінничанка, випускниця Варшавської академії мистецтв Наталя Вусик створила «Космічні мрї»…

Як пояснив О. Нікітюк, цьогоріч на реалізацію задумів виділено таку ж суму, як і минулого року (близько 200 тисяч гривень), але оскільки загальна площа муралів трохи менша, художники планують більше використовувати техніку. Планується, що малювати мурали будуть і у люльці, і з машин, і при встановлених лісах.

«Минулого року нам дещо заважала погода. Тепер теж її складно прорахувати, але сподіваюся, що вчасно прикрасимо стіни. Попередньо про оренду техніки ми вже домовилися, і з наступного тижня розпочнемо «висотні роботи», - зауважив вінничанин.     

Нагадаємо, минулого року в рамках щорічного мурaл-aрту «VIN ART CITY» малюнками прикрасили чотири будівлі міста: по вул. Соборнa, 53, вул. Верещaгинa, 6, вул. Зaмостянськa, 59 и вул. Стельмаха, 35.

Олег Верлан

4 серпня, 2019