Вінничанин, екс-міністр оборони Єжель отримав статус біженця у Білорусі

Новини Вінниці / Вінничанин, екс-міністр оборони Єжель отримав статус біженця у Білорусі

Уродженець Вінниччини, міністр оборони України часів Януковича Михайло Єжель отримав статус біженця у Білорусі. Про це стало відомо із ухвали Солом'янського районного суду Києва щодо справи екс-чиновника, повідомляє РБК-Україна.

Уродженець Вінниччини, міністр оборони України часів Януковича Михайло Єжель отримав статус біженця у Білорусі. Про це стало відомо із ухвали Солом'янського районного суду Києва, що стосується справи екс-чиновника, повідомляє РБК-Україна.  

Ще 5 липня цього року Солом'янський райсуд розглянув  клопотання прокурора по справі, що стосується здійснення спеціального судового провадження щодо пана Єжеля. Суд, розглянувши клопотання, дозволив судити екс-міністра оборони заочно.

Як зазначається в ухвалі суду, довідкою Головного управління військової контррозвідки у травні 2017 року було встановлено, що Михайлу Єжелю в Білорусі було надано статус біженця і він разом з родиною мешкає у Мінську, де винаймає квартиру.

Нагадаємо, Михайло Єжель народився у селі Слобода-Ялтушківська Барського району, що на Вінниччині. З березня 2010 року по 8 лютого 2012 року був міністром оборони України, з 24 лютого 2012 року був радником президента України.

А вже 3 квітня 2013 року на той час президент Віктор Янукович призначив Єжеля послом України в Білорусі. В травні 2015 року президент Петро Порошенко звільнив його з цієї посади, проте Єжель до України не повернувся. Влітку 2014 року Генпрокуратура пред'явила Єжелю підозру у підриві обороноздатності Збройних сил України. У грудні 2016 року ГПУ направила обвинувальний акт щодо Єжеля до суду.

Так, Михайло Єжель підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем). ГПУ заявляла, що Єжеля підозрюють в угоді з фірмами, які постачали продукти для армії. Своїми діями екс-чиновник наніс державі збиток у понад 40 млн гривень.