Вінничанин Дмитро Шуров разом з українськими зірками показали абетку мовою жестів

Новини Вінниці / Вінничанин Дмитро Шуров разом з українськими зірками показали абетку мовою жестів

Популярний музикант Дмитро Шуров, відомий як Pianoбой, який народився у Вінниці долучився до фото проекту «Зіркова абетка». Його учасниками стали ведучі, співаки, футболісти й інші знаменитості.

Популярний музикант Дмитро Шуров, відомий як Pianoбой, який народився у Вінниці, долучився до фотопроекту «Зіркова абетка». Його учасниками стали ведучі, співаки, футболісти й інші знаменитості.

Проект створений в рамках ініціативи «Коли тиша заговорила» однією із столичних PR-агенцій для ГО «Відчуй», щоб привернути увагу до проблеми нечуючих людей та тих, хто втрачає слух, – а це понад 3 мільйони українців.

 «Ми хочемо сказати усім нечуючим та тим, хто втрачає слух: «Ми вас чуємо! Ми вас відчуваємо!» – зазначають ініціатори проекту.

Як наголошують автори ідеї, жестовою мовою говорять понад 250 000 українців, але цієї мови не вчать у школах навіть на базовому рівні. Засновники «Відчуй» Людмила і Андрій Пишні вірять, що це можливо змінити. Що одного дня кожен знатиме, як сказати жестовою мовою «привіт» і «спасибі», а кожен, хто втрачає слух, зможе знайти розуміння і підтримку.

Виставка фотопроекту відбудеться восени в одній із київських галерей. Окрім цього, світлини стануть основою освітніх плакатів і матеріалів, рекламної кампанії з популяризації жестової мови, благодійного календаря тощо.