Вінничани знову закликають мерію змінити час заборони руху по Соборній

Новини Вінниці / Вінничани знову закликають мерію змінити час заборони руху по Соборній

Вінничани, переважно власники автотранспорту, ніяк не можуть змиритися, що рух по центральній магістралі міста, вулиці Соборній, заборонено.

Вінничани, переважно власники автотранспорту, ніяк не можуть змиритися, що рух по центральній магістралі міста, вулиці Соборній, заборонено.

Як тільки  стало відомо, що з 1 жовтня повертається заборона для вільного «доступу» автотранспорту до вул. Соборної, вінничани подали петицію, аби дозволили цілодобовий рух по центральній магістралі міста. За добу її підписали майже півтисячі містян. У мерії у визначений час відповіли, що від заборони не відмовлятимуться.

Вже 4 жовтня, на сайті електронних петицій з`являється нове звернення, в якому вінничани пропонують змінити час заборони руху по вулиці Соборна.

«Зранку, коли всі поспішають на роботу та до дитячих закладів і шкіл практично неможливо дістатись зі Старого міста до районів Вишенька, Хмельницьке шосе, Поділля. Значна ділянка дороги заблокована, Староміський міст та вулиця Коріатовичів "стоїть", а тепер ще закрита і Соборна. Міський транспорт також має певні обмеження у даному напрямку. Наприклад від кінцевої зупинки "Будинок відпочинку" іде лише один 14 маршрут на Залізничний Вокзал (дублюється 14а) і дітям важко добиратись до школи з пересадками у переповненому громадському транспорті. Прохання змінити обмеження руху по Соборній до 8-9 години ранку, дати можливість добиратись до роботи вчасно», - пише автор петиції Світлана Пугач.

На її думку, «закриття руху по Соборній було б доцільним при розгляді питання розширення дороги і транспортного потоку по вулиці Коріатовичів та будівництві нового мосту з розвантаженням даної ділянки».

Для розгляду звернення необхідно 350 підписів. Залишилося 11 днів голосування.