Вінничани вийшли на «суботник», аби прибрати льодові завали у дворі багатоповерхівок, які з’явилися через хронічні прориви

Новини Вінниці / Вінничани вийшли на «суботник», аби прибрати льодові завали у дворі багатоповерхівок, які з’явилися через хронічні прориви

Не завжди вінничани чекають на «ЖЕК». Через систематичні прориви мереж у дворі на проспекті Космонавтів накопичився великий шар льоду. У льодову пастку потрапляли автомобілі. Аби розчистити двір, місцеві мешканці у неділю, 9 грудня, взяли в руки лопати, ломи та інший інструмент… За власної ініціативи.

Не завжди вінничани чекають на «ЖЕК». Через систематичні прориви мереж у дворі на проспекті Космонавтів накопичився великий шар льоду. У льодову пастку потрапляли автомобілі. Аби розчистити двір, місцеві мешканці у неділю, 9 грудня, взяли в руки лопати, сокири, ломи та інший інструмент… За власної ініціативи.  

Про ситуацію у дворі у Facebook написала журналістка Наталя Болховська. За її словами, у дворі біля будинку №42 на пр. Космонавтів «висота прошарку льоду сягає в кількох місцях 30-ти сантиметрів». Нещодавно у дворі вода «фонтаном вирувала впродовж кількох днів».

Вона уточнює, що лише «за останні чотири дні у льодову пастку потрапило з півсотні машин (транзитних, не мешканців)», а для їх порятунку викликали навіть тракторець і евакуатор. Саме тому, мешканці скооперувалися та вийшли на «суботник» у неділю. Хоча, докорінно ситуацію прибирання не вирішує.

Олег Верлан

9 грудня, 2018