Вінничани від мерії хочуть «реанімації» колишнього кінотеатру «Росія»

Новини Вінниці / Вінничани від мерії хочуть «реанімації» колишнього кінотеатру «Росія»

Вінничанин Сергій Назарук 24 вересня опублікував петицію до міськради, в якій пропонує навести лад в будівлі колишнього кінотеатру «Росія». Бетонну споруду на розі вулиці Соборної та Магістрацької використовують раз на рік під час мистецьких заходів. На думку автора, мабуть, для Вінниці було б корисніше реконструювати її.

Вінничанин Сергій Назарук 24 вересня опублікував петицію до міськради, в якій пропонує навести лад  в будівлі колишнього кінотеатру «Росія». Бетонну споруду на розі вулиці Соборної та Магістрацької використовують раз на рік під час мистецьких заходів. На думку автора, мабуть, для Вінниці було б корисніше реконструювати її.

Нагадаємо, з 20 по 30 серпня у Вінниці в будівлі з дивною назвою «ДЕ», яка колись належала кінотеатру, відбулася Мистецька резиденція «Над Богом». Щороку ця будівля збирає митців, які виставляють своє оригінальні роботи.

Після повернення споруди до комунальної власності, у мерії шукають того, хто б міг би «реанімувати» її, але наразі пропозиції відсутні, хоча неодноразово архітектори і дизайнери демонстрували своє бачення майбутньої реконструкції.  

Макс Мельник

25 вересня, 2019