Вінничани сперечаються через запропонований варіант реконструкції парку Дружби народів: фахівці кажуть про кулуарне погодження проєкту

Новини Вінниці / Вінничани сперечаються через запропонований варіант реконструкції парку Дружби народів: фахівці кажуть про кулуарне погодження проєкту

У Facebook серед вінничан почалась цікава дискусія щодо оприлюдненого проекту реконструкції парку Дружби народів. Він залишається відносно неохайним, тому зрозуміло бажання навести лад. Але стільки тротуарної плитки у зеленій зоні Вінниці, як вважають місцеві фахівці, псуватиме вигляд.

У Facebook серед вінничан почалась цікава дискусія щодо оприлюдненого проекту реконструкції парку Дружби народів. Він залишається відносно неохайним, тому зрозуміло бажання навести лад. Але стільки тротуарної плитки у зеленій зоні Вінниці, як вважають місцеві фахівці, псуватиме вигляд.

Дискусія виникла через те, що у ЗМІ опублікували 3D-зображення майбутнього входу та центральної алеї. Автором ідеї є КП «Муніципальний центр архітектури». Попередню вартість реконструкції оцінюють у 45 млн грн.

Нагадаємо, питання реконструкції парку Дружби народів піднімалося ще кілька років тому. Оскільки у міському бюджеті не передбачалося фінансування, то виникла ідея створення «народного» парку, але часи змінюються. Після закінчення реконструкції проспекту Космонавтів нагальним є пошук рішень для парку. Але місцеві фахівці неоднозначно сприйняли вже «погоджений» варіант – без обговорень та залучення різних груп спеціалістів.

«Можно было б для приличия конкурс провести. все таки это не частный заказ и бюджетные деньги. Только настоящий конкурс, а не такой, как последних два раза», - написав у соцмережі архітектор Віталій Плясовиця, запросивши вінничан до дискусії у групі Дизайн міського середовища Вінниці.

«Сказати, що я розчарований - не сказати нічого. vinbazar.com пише, що реконструкцію почнуть наступного року. Сподіваюсь, у мерії знайдуться люди, які відрізняють сучасний громадський простір від банального фонтанно-плиточно-візерункового благоустрою і врятують проект. Проект, до речі, за 45 мільйонів гривень», написав урбаніст Віталій Мельник у групі Urban - Про Місто.

«Все це дуже, ну дуже нагадує проект проспекту Космонавтів, яким він міг бути (Схоже, що і автор той самий). Але у підсумку стало все інакше», - зазначив у коментарі Ігор Пущал.

«Согласен , что такие проекты нужно выносить на обсуждение профессионалов, но не в коем случае не общественности. Сапожник, должен шить сапоги , а ... !», - резюмував колишній заступник голови ОДА, почесний громадянин Вінниці Роман Аксельрод.

Тепер черга за чиновниками з департаменту архітектури міськради. Чи почують вони своїх колег, чи вже пізно...

Новини Вінниці / Вінничани сперечаються через запропонований варіант реконструкції парку Дружби народів: фахівці кажуть про кулуарне погодження проєктуНовини Вінниці / Вінничани сперечаються через запропонований варіант реконструкції парку Дружби народів: фахівці кажуть про кулуарне погодження проєктуНовини Вінниці / Вінничани сперечаються через запропонований варіант реконструкції парку Дружби народів: фахівці кажуть про кулуарне погодження проєктуНовини Вінниці / Вінничани сперечаються через запропонований варіант реконструкції парку Дружби народів: фахівці кажуть про кулуарне погодження проєктуНовини Вінниці / Вінничани сперечаються через запропонований варіант реконструкції парку Дружби народів: фахівці кажуть про кулуарне погодження проєктуНовини Вінниці / Вінничани сперечаються через запропонований варіант реконструкції парку Дружби народів: фахівці кажуть про кулуарне погодження проєктуНовини Вінниці / Вінничани сперечаються через запропонований варіант реконструкції парку Дружби народів: фахівці кажуть про кулуарне погодження проєкту
Олег Верлан

23 серпня, 2019