Вінничани пропонують владі впорядкувати три переходи

Новини Вінниці / Вінничани пропонують владі впорядкувати три переходи

З десяти крайніх петицій, які подали вінничани до міськради, три стосуються облаштування світлофорів або підвищеного переходу для більш зручного перетину вулиць. Оскільки кожна з них «зачіпає» відносно невелику групу пішоходів, то можливо набрати 350 підписів буде складно. Втім, ці петиції направлені на створення безпеки та комфорту у Вінниці.

З десяти крайніх петицій, які подали вінничани до міськради, три стосуються облаштування світлофорів або підвищеного переходу для більш зручного перетину вулиць. Оскільки кожна з них «зачіпає» відносно невелику групу пішоходів, то можливо набрати 350 підписів буде складно. Втім, ці петиції направлені на створення безпеки та комфорту у Вінниці, тому й заслуговують уваги.

Зазначимо, що останнім часом у Вінниці почали робити «острівці безпеки». Судити про їхню доцільність краще згодом. Звісно, вони лише один з елементів врегулювання проблемного «автопитання». Частіше вінничани пропонують інші.

Лише тиждень залишилося на збір підписів за облаштування світлофором «зебри» на вул. Привокзальній біля залізничного вокзалу. Автор петиції – водій. Він пояснює, що наразі «неможливо проїхати через пішоходів, які постійно рухаються по переході». Звісно, більш «рішучі» водії можуть не вагатись, не чекати і збити людей.

Про необхідність світлофору на Привокзальній вінничани наголошували і раніше. Як, до речі, і про врегулювання перетину Барського шосе біля зупинки «вул. Стельмаха». У повторній петиції щодо створення комфортних умов для пішоходів зазначається, що у «зв'язку з будівництвом нового житлового району» у цьому місці доречними є світлофор і навіть «лежачий поліцейський». Нагадаємо, що Барське шосе у межах міста є ділянкою міжнародної траси М-21 «Житомир – Могилів-Подільський».  

Третя петиція стосується мікрорайону «Академічний», де підписанти пропонують «на вул. А.Шептицького навпроти готелю Mon Plaisir, де є пішохідний перехід та дорожній знак 5.35.1», але «автомобілі, як правило, дуже рідко знижують швидкість руху і не пропускають пішоходів» встановити підвищений пішохідний перехід.

Макс Мельник

19 жовтня, 2018