Вінничани пропонують перейменувати площу Гагаріна. Каденюк здається ріднішим

Новини Вінниці / Вінничани пропонують перейменувати площу Гагаріна. Каденюк здається ріднішим

Вінничанин Ігор Шевчук опублікував 25 серпня петицію до міськради, в якій пропонує замінити назву однієї з головних площ обласного центру. Для Вінниці, на думку автора актуальніше звучала б площа українського космонавта Каденюка, ніж Гагаріна.

Вінничанин Ігор Шевчук опублікував 25 серпня петицію до міськради, в якій пропонує замінити назву однієї з головних площ обласного центру. Для Вінниці, на думку автора актуальніше звучала б площа українського космонавта Каденюка, ніж Гагаріна.

Аргумент чоловіка – «в Україні вистачає своїх героїв», і він пропонує «їх шанувати». Нагадаємо, Юрій Гагарін не тільки перший космонавт, а ще й почесний громадянин Вінниці. Від цього звання ніхто не відмовлявся… Отже це єдине, що зв’язує відому особистість з містом.

Щодо Леоніда Каденюка, то він народився неподалік Вінниці у Хотинському районі Чернівецької області. З 1977 року він був космонавтом-випробувачем, але за радянські часи у космосі так і не побував.

У період з 19 листопада по 5 грудня 1997 року Каденюк здійснив космічний політ на американському БТКК «Колумбія» місії STS-87.

Макс Мельник

25 серпня, 2019