Вінничани можуть побачити унікальний примірник «Кобзаря» з автографом Т. Шевченка

Новини Вінниці / Вінничани можуть побачити унікальний примірник «Кобзаря» з автографом Т. Шевченка

У Вінницькому обласному художньому музеї триває виставка «Автограф». Серед її експонатів, які надані Національним музеєм Тараса Шевченка, примірник «Кобзаря» із дарчим надписом автора. Він містить 17 літературних творів. А був виданий у 1860 році в Петербурзі за фінансової підтримки відомого цукрозаводчика, мецената Платона Симиренка, з яким Шевченко познайомився під час однієї з подорожей Україною. На виставці також представлені картини відомих живописців ХІХ століття – Костянтина Трутовського, Лева Жемчужникова, Івана Лося та художника епохи соціалістичного реалізму Михайла Дерегуса. Виставка триватиме до 6 листопада.

У Вінницькому обласному художньому музеї триває виставка «Автограф». Серед її експонатів, які надані Національним музеєм Тараса Шевченка, примірник «Кобзаря» із дарчим надписом автора. Він містить 17 літературних творів. А був виданий у 1860 році в Петербурзі за фінансової підтримки відомого цукрозаводчика, мецената Платона Симиренка, з яким Шевченко познайомився під час однієї з подорожей Україною.

На виставці також представлені картини відомих живописців ХІХ століття – Костянтина Трутовського, Лева Жемчужникова, Івана Лося та художника епохи  соціалістичного реалізму Михайла Дерегуса.

Виставка триватиме до 6 листопада.


 

Юрій Ярмощук

19 жовтня, 2018