Вінничанку, що торгувала власними дітьми, тримають під вартою з правом внесення застави

Новини Вінниці / Вінничанку, що торгувала власними дітьми, тримають під вартою з правом внесення застави

Хмельницький міськсуд 11 серпня обрав міру запобіжного заходу 32-річній вінничанці, яка віддавала власних дітей в оренду для жебрацтва. Протягом двох місяців жінку триматимуть під вартою. Вийти на волю вона зможе після внесення застави у розмірі 220 тисяч гривень.

Хмельницький міськсуд 11 серпня обрав міру запобіжного заходу 32-річній вінничанці, яка віддавала власних дітей в оренду для жебрацтва. Протягом двох місяців жінку триматимуть під вартою. Війти на волю вона зможе після внесення застави у розмірі 220 тисяч гривень.

Про історію жінки, яка мешкає у Хмельницькому, але родом із Вінниччини, стало відомо після спецоперації силовиків. Дамочка пропонувала своїх синів 6 і 2 років в оренду з оплатою щодобово. Вона шукала тих, хто «тримає» дітей для жебрацтва, щоб запропонували своїх «робітників». Потрапила на підставних покупців.

Після отримання 5 тисяч гривень, жінку затримали. Щодо неї відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 149 КК України, що передбачає ув’язнення терміном від 8 до 15 років. Як виявилося, таким бізнесом жінка вже займалася, у суді затримана пояснила, що дітям казала, що з «чужими» ті їдуть до літнього табору.

Макс Мельник

12 серпня, 2018