Вінничанка пропонує збудувати на Старому місті нову школу

Новини Вінниці / Вінничанка пропонує збудувати на Старому місті нову школу

Вінничанка Альона Макарова опублікувала петицію до міської ради із ідеєю побудови нової загальноосвітньої школи на місці старої – на вул. Привокзальній. За її словами, у закладах на Старому місті діти навчаються у дві зміни, тому новий заклад конче потрібен.

Вінничанка Альона Макарова опублікувала петицію до міської ради із ідеєю побудови нової загальноосвітньої школи на місці старої – на вул. Привокзальній. За її словами, на Старому місті діти навчаються у дві зміни, тому новий заклад конче потрібен.

Автор петиції нагадала, що півроку тому депутати міськради проголосували за закриття вечірньої школи №24. Зрозуміло, у законі про освіту відсутнє поняття «вечірня школа». Жінка зазначає, що «всі навколишні школи №9, 12, 13, 20, 22 переповнені і працюють у дві зміни», а в «одній навчання закінчується аж о восьмій годині вечора». Тому вона пропонує на місці колишнього закладу на вул. Привокзальній, 38, з часом збудувати сучасну школу.

Більш того, вінничанка розуміє, що міський бюджет не розрахований на подібні витрати у найближчі кілька років. Через це вона пропонує включити «пункт» про нову староміську школу у Стратегію розвитку міста Вінниця-2030, а поки залишити ділянку вільною, аби потім не шукати землю під заклад.

Зазначимо, ділянка, про яку йде мова, знаходиться між вулицею Брацлавською та провулком Ясним. Неподалік побудований «Європейський квартал».

 

Макс Мельник

23 квітня, 2019