Вінничанам пропонують підписатися під петицією за введення карантину

Новини Вінниці / Вінничанам пропонують підписатися під петицією за введення карантину

Зниження температури повітря вважає підставою для введення карантину вінничанин Іван Бохонко. Чоловік 11 січня опублікував петицію до Вінницької міськради, в якій зазначив, що з через низьку температуру «піднімається рівень захворювання школярів».

Зниження температури повітря вважає підставою для введення карантину вінничанин Іван Бохонко. Чоловік 11 січня опублікував петицію до Вінницької міськради, в якій зазначив, що через низьку температуру «піднімається рівень захворювання школярів».

Насправді, є декілька чинників. І температура повітря – не головний. Навіть, другорядний. Перш за все – це віруси. Наразі тривають шкільні канікули. Кількість захворівших на ГРВІ зменшилася, епідпоріг не подолано, а це є критерієм впровадження карантину.

Звісно, збір електронних підписів триватиме два тижні. За цей час погода зміниться, школярі сядуть за парти, а рівень захворюваності збільшиться. Теоретично через два тижні. Виходить, що розважливий вінничанин опублікував петицію наперед.

Втім, є й інші приклади. Так, у Чернігові з 11 січня оголошено карантин. Обмежувальні заходи запровадили через значне зростання захворюваності на грип і ГРВІ та перевищення епідпорогу на 16,9%.