Вінничанам погодили підвищення тарифів на тепло. Скільки платитимуть споживачі з наступного року?

Новини Вінниці / Вінничанам погодили підвищення тарифів на тепло. Скільки платитимуть споживачі з наступного року?

З 1 січня 2019 року вінничани платитимуть за тепло дорожче. Як і передбачалося, 27 листопада в НКРЕКП погодили нові тарифи КП «Вінницяміськтеплоенерго». У комунальному підприємстві пропонували підвищити тариф на опалення на на 27,6% від діючого, а на послугу з централізованого гарячого водопостачання - на 26,2%. Але Нацкомісія погодила підвищення вінницьким тепловикам лише на 22,4 і 17,5% відповідно.

З 1 січня 2019 року вінничани платитимуть за тепло дорожче. Як і передбачалося, 27 листопада в НКРЕКП погодили нові тарифи КП «Вінницяміськтеплоенерго». У комунальному підприємстві пропонували підвищити тариф на опалення на на 27,6% від діючого, а на послугу з централізованого гарячого водопостачання - на 26,2%. Але Нацкомісія погодила підвищення вінницьким тепловикам лише на 22,4 і 17,5% відповідно.

Раніше NaПарижі писав про плани підприємства та економічне обґрунтування корегування тарифів, що пов’язано з подорожчанням природного газу, який складає левову частку «теплового» тарифу.   

До кінця року вінничани сплачуватимуть за «старими» тарифами. Вартість кубометра гарячої води - 76,59 грн. (за умови підключення рушникосушильників) і 70,88 грн. (за його відсутності). За опалення вінничани сплачують по 1123,69 грн./Гкал у житлових будинках з приладами обліку тепла, 28,8 грн./м2 в будинках без приладів обліку.

За новими тарифами – із січня - містянам доведеться сплачувати за гарячу воду по 90,1 грн./м3  (за умови підключення рушникосушильників) або 83,27 грн./м3 (коли він відсутній). Опалення обійдеться вінничанам у 1375,27 грн./Гкал (при наявності приладів обліку) або 35,24 грн./м2 (якщо їх немає).

Зазначимо, на початку листопада запропоновані КП «Вінницяміськтеплоенерго» тарифи були погоджені міською владою.

В НКРЕКП затверджували тарифи для шістьох підприємств галузі. Ознайомитися з оригіналом документа можна за посиланням.

Олег Верлан

27 листопада, 2018