Вінничан злякали військові літаки, які пронеслися над Вінницею. У ПС ЗСУ дали пояснення

Новини Вінниці / Вінничан злякали військові літаки, які пронеслися над Вінницею. У ПС ЗСУ дали пояснення

Сьогоднішній ранок у Вінниці розпочався з гулу військових літаків. Літак АН-26, гвинтокрил Мі-8 та винищувачі пронеслись над містом, досить низько. Їх можна було добре роздивитися із землі чим саме і занепокоїли безліч вінничан. Що саме стало причиною появи літаків читайте далі.  

Сьогоднішній ранок у Вінниці розпочався з гулу військових літаків. Літак АН-26, гвинтокрил Мі-8 та винищувачі пронеслись над містом досить низько. Їх можна було добре роздивитися із землі, що саме і занепокоїло безліч вінничан. Що стало причиною появи літаків?..  

У Вінниці 31 липня, близько полудня, над мыстом пролетіли чотири повітряні судна. Гучний звук літаків стурбував багатьох мешканців міста. Літаки промчали зі сторони міста Бар в сторону Гавришівки. На звуки «крилатих» з будинків повиходило безліч містян, особливо захоплено на небо дивились діти.

Прес-служба Повітряних сил ЗСУ розповіла, з чим пов’язані такі низькі польоти. Вони є плановими. Адже льотчики готуються до святкування Дня Повітряних Сил Збройних Сил України.

Як зазначив Вінниця.info керівник прес-служби Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат:

«Вони щодня літають. Цього разу дещо нижче. Це планові польоти місцевої бригади транспортної авіації, яка знаходиться у Гавришівці. Політ був достатньо високим і абсолютно безпечним для населення. Можливо, пролетіли трохи нижче, аби оглянути місцевість, над якою будуть курсувати літаки на День Повітряних сил 2 серпня. Святкуватимуть 15-ту річницю. Тоді будуть бойові літаки».