Вінничан навчали надавати допомогу велосипедисту, який потрапив під авто біля вінницької Вежі

Новини Вінниці / Вінничан навчали надавати допомогу велосипедисту, який потрапив під авто біля вінницької Вежі

Сьогодні, 7 вересня, у Вінниці на Європейській площі вінничан масово навчали надавати першу медичну допомогупід час ДТП. За легендою велосипедиста збив автомобіль. Майстер-клас провели з нагоди Всесвітнього дня першої допомоги, який відзначається 8 вересня.

Сьогодні, 7 вересня, у Вінниці на Європейській площі вінничан масово навчали надавати першу медичну допомогу під час ДТП. За легендою велосипедиста збив автомобіль. Майстер-клас провели з нагоди Всесвітнього дня першої допомоги, який відзначається 8 вересня.

Як допомагати пораненим до приїзду «швидкої» та інші ази першої меддопомоги, зокрема як проводити непрямий масаж серця та штучне дихання, навчали вінничан різного віку працівники і волонтери Вінницької обласної організації Товариства Червоного Хреста.

«Майстер-клас спрямований на те, щоб більше людей знали про надання першої медичної допомоги. Адже чомусь більшість думають, що біда може статися з кимось, але не з ним, чи його рідними та близькими. Коли людина не має жодних навичок з надання медичної допомоги, вона починає робити речі, які схожі скоріше на бабусині рецепти, чим на допомогу. Для того, щоб людина мала впевненість в собі, вона має хоч раз пройти навчання. Чим більше людей буде знати як надати допомогу, тим буде краще. Якщо є, наприклад, пошкодження стегнової вени чи артерії людина стікає кров’ю за 1,5 хвилини, то якщо своєчасно не зупинити кровотечу, людина втратить життя. Швидка приїде і надасть кваліфіковану допомогу. Але ми повинні виграти для них цей дорогоцінний час. На сьогодні 15-20% людей вміють надавати меддопомогу. Когось зобов’язує це місце роботи, наприклад, поліцейських, рятувальники», - зазначив регіональний кординатор школи першої допомоги Юрій Марценюк.

 

Саша Григоровська

7 вересня, 2018