«Він вже увійшов в історію на рівні з Мазепою, Петлюрою, Скоропадським та Бандерою»: як на Майдані у Вінниці дякували Петру Порошенку (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / «Він вже увійшов в історію на рівні з Мазепою, Петлюрою, Скоропадським та Бандерою»: як на Майдані у Вінниці дякували Петру Порошенку (ФОТО, ВІДЕО)

У «післявиборчий» понеділок, 22 квітня, у Вінниці, так само, як і в столиці та інших українських містах, відбулася акція «Дякую!». Охочі спонтанно і вільно приходили на Майдан Небесної Сотні, щоб висловити свої слова вдячності нинішньому Президенту України.

У «післявиборчий» понеділок, 22 квітня, у Вінниці, так само, як і в столиці та інших українських містах, відбулася акція «Дякую!». Охочі спонтанно і вільно приходили на Майдан Небесної Сотні, щоб висловити свої слова вдячності нинішньому Президенту України.

У декого навіть сльози були на очах, але переважно ті, хто називає себе «25%», духом не падають і починають акцію зі слів: «Привіт, порохоботи!». Радіють, що за 5 років Україна стала справді демократичною державою. І це – попри війну та всі  інші негаразди.

Ідею влаштувати таку акцію у Вінниці у соцмереж запропонував голова ГО «Наше Поділля» Юрій Степанець. Відгукнулося чимало інших активістів.  

«Просто, побачив у соцмережах, що багато друзів поставили на аватарках рамки «Дякую!», побачив, що у Києві та інших містах збираються на такі акції, домовився з друзями і ми створили таку подію, щоб всі, хто відчуває, що є за що подякувати Президенту України, який був з нами 5 років, могли тут зібратися і публічно висловитися», - розповів Юрій Степанець.

До «вільного мікрофона» підходили усі охочі. Дякували за збережену державу, відроджену армію, відновлену українську церкву, піднятий фактично з небуття український кінематограф, за українську мову, музику, відроджені історичні традиції.

Найкращим президентом у сучасній історії України назвав Петра Порошенка історик Євген Тичук:

«Я голосував за Петра Порошенка у 2014 році за його справи: і за фонтан «Рошен», і за майданчики дитячі. Я голосував за його особисту хоробрість, бо потрібно було мати хоробрість, щоб піти проти натовпу. А він пішов – і на самому початку Майдану, коли не хотів посилення конфронтації, і навесні 2014-го, коли поїхав у Крим… Росіяни тоді дуже пишалися, що вони ганяли Порошенка, а я бачив на тому відео, який він йшов – зосереджений, злий і готовий до боротьби: один серед ворожого натовпу. І я не розчарувався за 5 років у нашому Президенті. Його почали поливати брехнею ще під час виборів 2014 року і поливали нею всі 5 років… Думаю, навіть якщо він не стане вдруге Президентом, він уже увійшов в історію України на рівні з Мазепою, Петлюрою, Скоропадським і Бандерою. Дякую, Петре Олексійовичу!»

«Надалі будемо ставати тільки сильнішими», - констатували учасники флешмобу, який завершили виконанням Державного Гімну України.

Новини Вінниці / «Він вже увійшов в історію на рівні з Мазепою, Петлюрою, Скоропадським та Бандерою»: як на Майдані у Вінниці дякували Петру Порошенку (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Він вже увійшов в історію на рівні з Мазепою, Петлюрою, Скоропадським та Бандерою»: як на Майдані у Вінниці дякували Петру Порошенку (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Він вже увійшов в історію на рівні з Мазепою, Петлюрою, Скоропадським та Бандерою»: як на Майдані у Вінниці дякували Петру Порошенку (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Він вже увійшов в історію на рівні з Мазепою, Петлюрою, Скоропадським та Бандерою»: як на Майдані у Вінниці дякували Петру Порошенку (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Він вже увійшов в історію на рівні з Мазепою, Петлюрою, Скоропадським та Бандерою»: як на Майдані у Вінниці дякували Петру Порошенку (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Він вже увійшов в історію на рівні з Мазепою, Петлюрою, Скоропадським та Бандерою»: як на Майдані у Вінниці дякували Петру Порошенку (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Він вже увійшов в історію на рівні з Мазепою, Петлюрою, Скоропадським та Бандерою»: як на Майдані у Вінниці дякували Петру Порошенку (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Він вже увійшов в історію на рівні з Мазепою, Петлюрою, Скоропадським та Бандерою»: як на Майдані у Вінниці дякували Петру Порошенку (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Він вже увійшов в історію на рівні з Мазепою, Петлюрою, Скоропадським та Бандерою»: як на Майдані у Вінниці дякували Петру Порошенку (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Він вже увійшов в історію на рівні з Мазепою, Петлюрою, Скоропадським та Бандерою»: як на Майдані у Вінниці дякували Петру Порошенку (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Він вже увійшов в історію на рівні з Мазепою, Петлюрою, Скоропадським та Бандерою»: як на Майдані у Вінниці дякували Петру Порошенку (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Він вже увійшов в історію на рівні з Мазепою, Петлюрою, Скоропадським та Бандерою»: як на Майдані у Вінниці дякували Петру Порошенку (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Він вже увійшов в історію на рівні з Мазепою, Петлюрою, Скоропадським та Бандерою»: як на Майдані у Вінниці дякували Петру Порошенку (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Він вже увійшов в історію на рівні з Мазепою, Петлюрою, Скоропадським та Бандерою»: як на Майдані у Вінниці дякували Петру Порошенку (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Він вже увійшов в історію на рівні з Мазепою, Петлюрою, Скоропадським та Бандерою»: як на Майдані у Вінниці дякували Петру Порошенку (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Він вже увійшов в історію на рівні з Мазепою, Петлюрою, Скоропадським та Бандерою»: як на Майдані у Вінниці дякували Петру Порошенку (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Він вже увійшов в історію на рівні з Мазепою, Петлюрою, Скоропадським та Бандерою»: як на Майдані у Вінниці дякували Петру Порошенку (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Він вже увійшов в історію на рівні з Мазепою, Петлюрою, Скоропадським та Бандерою»: як на Майдані у Вінниці дякували Петру Порошенку (ФОТО, ВІДЕО)
Сергій Маламура

22 квітня, 2019