Військові дії на сході України: огляд подій за 18 квітня

Новини Вінниці / Військові дії на сході України: огляд подій за 18 квітня

Минулої доби ворог завдав 11 ракетних та 78 авіаційних ударів, а також 82 удари з МЛРС по позиціях українських військ та населених пунктах. Ці напади призвели до загибелі та поранення мирних жителів, а також до руйнування житлових кварталів та інших об'єктів цивільної інфраструктури.

У ніч на 18 квітня російські окупанти здійснили масовану атаку, використовуючи крилаті ракети та безпілотники "Shahed". Атаки локалізувалися у різних областях України, включаючи Сумську, Харківську, Луганську, Донецьку, Запорізьку, Дніпропетровську, Херсонську та Миколаївську.

Під час артилерійського обстрілу постраждали понад 120 населених пунктів. Ситуація залишається напруженою в різних районах країни, але українські сили продовжують активно захищати територію та завдавати ворогові втрат.

"Повітряні сили України 18 квітня завдали авіаударів по 9х зосередженню військ противника. Також українські сили протиповітряної оборони знищили 2х керованих ракет повітряного пуску Х-59.

Ракетні війська України уразили 1х командний пункт, 2х артилерійських систем, 1х станцію електронної війни, 1х зосередження військ, 1х склад боєприпасів російських загарбників.", - зазначається в повідомленні Генштабу.