Війна за храм: поблизу Вінниці священики Московського патріархату і «група підтримки» побили сільського голову і дільничного (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Війна за храм: поблизу Вінниці священики Московського патріархату і «група підтримки» побили сільського голову і дільничного (ВІДЕО)

В багатьох районах Вінницької області проходять збори селян, на яких вирішується питання приєднання місцевої громади до ПЦУ. У Писарівці Вінницького району 23 січня «десант» із священників УПЦ МП (РПЦУ) разом з «групою підтримки», до якої увійшли чоловіки спортивної статури, зірвали збори із застосуванням сили. Постраждали сільський голова Д. Науменко та дільничний. Втім, заяву до правоохоронних органів написав священики Московського патріархату.

В багатьох районах Вінницької області проходять збори селян, на яких вирішується питання приєднання місцевої громади до ПЦУ. У Писарівці Вінницького району 23 січня «десант» із священників УПЦ МП (РПЦУ) разом з «групою підтримки», до якої увійшли чоловіки спортивної статури, зірвали збори із застосуванням сили. Постраждали сільський голова Д. Науменко та дільничний. Втім, заяву до правоохоронних органів написав священик Московського патріархату.  

З початком січня майже на кожні сільські збори, де місцева громада, має вирішити для себе важливе «церковне» питання, приїжджає група зі священиками Московського патріархату та «спортсменів». Не стала винятком і Писарівка, що розташована поблизу Вінниці. Відомо, що на такий захід у МП людей збирали заздалегідь.

«На збори до сільського клубу прийшло понад 125 селян. Ми запросили місцевого батюшку з трьома людьми з його оточення. Отця Сергія ми давно знаємо. Хотіли почути і його думку щодо приєднання до ПЦУ чи неприєднання. Але до села з’їхалися невідомі нам люди у рясах і цивільному одязі. Приблизно 62 «гостя». Деякі розмовляли на жаргоні. Саме вони зірвали збори», - розповідає NaПарижі сільський голова Дмитро Науменко.

Він спочатку пояснив «гостям», що на зборах можуть бути присутні лише місцеві, а потім намагався зупинити натовп кремезних чоловіків. Як наслідок «гості» в рясах і цивільному застосували силу. Науменка двічі вдарили по обличчю. Коли на допомогу сільському голові прийшов місцевий дільничний інспектор, то і він отримав кілька ударів. Також з правоохоронця зірвали поліцейський значок.

«Нам президент обіцяв вільне виявлення бажання, але московські «бабуїни» вчинили бійку, а потім таки захопили приміщення клубу, поки ми не відмовилися від проведення зборів. Наші селяни хотіли тільки поспілкуватися… Заяву в поліцію я не писав. Слухайте, мені 35 років. Я не хочу жалітися», - пояснив Д. Науменко.

Але «гості» вчинили хитріше. Як зазначили NaПарижі у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, один зі священиків викликав поліцію, надав роз’яснення щодо того, що його не пустили до храму(!) та шарпали. Тому складено протокол за фактом дрібного хуліганства. Також у поліції наголошують, що тілесні пошкодження їх співробітник не отримав, а значок впав сам. 

До храму, а не клубу! У церкві не було людей. Збори проводилися у клубі… Дмитру Науменку про протокол нічого не відомо.

«Можна писати, що я – сільський голова сказав, що не боюся московської нечисті! Заяв подавати не буду. Поліції під час колотнечі у клубі не бачив, окрім дільничного. Збори проведемо з наступного тижня», - додав сільський голова.

 

Новини Вінниці / Війна за храм: поблизу Вінниці священики Московського патріархату і «група підтримки» побили сільського голову і дільничного (ВІДЕО)Новини Вінниці / Війна за храм: поблизу Вінниці священики Московського патріархату і «група підтримки» побили сільського голову і дільничного (ВІДЕО)Новини Вінниці / Війна за храм: поблизу Вінниці священики Московського патріархату і «група підтримки» побили сільського голову і дільничного (ВІДЕО)
Олег Верлан

23 січня, 2019