Відмовив у кредиті: на Вінниччині чоловіка вбили на пасовиську

Новини Вінниці / Відмовив у кредиті: на Вінниччині чоловіка вбили на пасовиську

У Липовецькому районі люди викликали карету швидкої допомоги на пасовисько. Сам там вони знайшли непритомним 56-річного односельця, якому 30 травня довірили свою худобу для випасу. Його напарника затримали згодом і вже правоохоронці. Як з’ясувалося, трагедія на полі розігралася через гроші на пляшку горілки.

У Липовецькому районі люди викликали карету швидкої допомоги на пасовисько. Саме там вони знайшли непритомним 56-річного односельця, якому 30 травня довірили свою худобу для випасу. Його напарника затримали згодом і вже правоохоронці. Як з’ясувалося, трагедія на полі розігралася через гроші на пляшку горілки.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, неподалік села Зозів пастуха знайшли з відкритою черепно-мозковою травмою та численними переломами. Під час надання медиками допомоги чоловік помер. Самі лікарі звернулися до поліції. Слідчо-оперативна група, яка приїхала до села, з’ясувала, що загиблий випасав худобу разом з 23-річним односельцем.

Молодий чоловік мав трохи заплямовану біографію. Він неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за грабежі та нанесення тілесних ушкоджень. Коли до його будинку із запитаннями завітали правоохоронці, молодик зізнався, що втік з пасовиська не випадково.

Він пояснив, що хотів випити, але грошей не було. Гроші на пляшку молодик вирішив попросити у «колеги», а коли той відмовив, то образився і почав бити односельця дерев’яною палицею.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років. Зважаючи на колишні порушення, суд не ставитиметься до підозрюваного поблажливо.

Макс Мельник

31 травня, 2019