Від медиків військовим. Бійці служби правопорядку отримали спецаптечки

Новини Вінниці / Від медиків військовим. Бійці служби правопорядку отримали спецаптечки

Сьогодні,3 листопада, вінницькі медики подарували півсотні спецаптечок військовослужбовцям Вінницького зонального відділу військової служби правопорядку. Індивідуальні набори отримали бійці,які неодноразово їздять на передову, в зону АТО.

Сьогодні, 3 листопада, вінницькі медики подарували півсотні спецаптечок військовослужбовцям Вінницького зонального відділу військової служби правопорядку. Індивідуальні набори отримали бійці, які неодноразово їздять на передову, в зону АТО. 

До складу аптечки входять протизапальні, кровоспинні засоби та знеболюючі. Крім того, вони містять і ліки від застуди, анестезійні комплекти та перев’язувальні матеріали. 

"Медикаменти закуплені не за бюджетні кошти, а благодійні, які зібрали небайдужі лікарі та волонтери.  До речі, співпраця між військовими частинами Вінницького гарнізону та місцевими медиками триває уже давно. Так, лікарі обласного Центру екстреної допомоги і медицини катастроф постійно проводять навчання для бійців, щоб навчити їх надавати першу медичну допомогу на полі бою. Але ми розуміємо, що потрібно мати і чим надавати медичну допомогу, необхідно мати засоби, які можна використовувати при потребі. Тому й виникла ідея укомплектувати для кожного військовослужбовця, який збираються у зону АТО, індивідуальні аптечки, які  були б під рукою", - зауважила директор департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Людмила Грабович. 

Також сьогодні медики навчали військовослужбовців, як проводити кісткову анестезію та надавати першу медичну допомогу при поранені легень.

Катерина Горбатюк

Антон Булгаков

3 листопада, 2017