Ведмеже безсоння: у вінницькому зоопарку семеро клишоногих не впали у зимову сплячку

Новини Вінниці / Ведмеже безсоння: у вінницькому зоопарку семеро клишоногих не впали у зимову сплячку

Ведмеді, які утримуються у Вінниці в Подільському зоопарку, досі не впали у зимову сплячку. Не можуть заснути четверо бурих клишоногих . Не сплять дві дівчинки та хлопчик гімалайської «породи». Про це NaПарижі розповів директор звіринцю Євген Ткачик.

Ведмеді, які утримуються у Вінниці в Подільському зоопарку, досі не впали у зимову сплячку. Не можуть заснути четверо бурих клишоногих. Не сплять дві дівчинки та хлопчик гімалайської «породи». Про це NaПарижі розповів директор звіринцю Євген Ткачик.

Торік у зоопарку в лігво забралися лише гімалайські ведмеді. Для «бурих», каже Євген Ткачик, була безсонною не тільки минулорічна зима. В сплячку вони не впадають вже декілька років.

«Ведмеді зазвичай впадають у сплячку за кілька тижнів до холодів. Однак, потрібно, щоб температура повітря була щонайменше десять днів -10 градусів. Тварини відчувають зниження температури наперед... А якщо температура повітря коливається, сьогодні -10, а завтра -3, то спати з них ніхто не піде. Зараз вони ходять сонливі, не граються, не енергійні. Це не добре впливає на їх здоров'я, краще було б для тварин, коли б вони осінню заснули і весною проснулися», - зазначив директор зоопарку.

Відвідувачі звіринцю безсонним клишоногим радіють, проте здивовані.

Раніше NaПарижі повідомляв, що вінницький зоопарк не братиме у вінничан новорічні ялинки для корму тваринам.