Вдома вінницькі "Вовчиці" перемогли "Титанід" із Кам'янець-Подільського

Новини Вінниці / Вдома вінницькі "Вовчиці" перемогли "Титанід" із Кам'янець-Подільського

Сьогодні, 11 лютого, у товариському матчі з флаг-футболу зійшлися "Титаніди" із Кам'янць-Подільського" з вінницькими"Вовчицями" .Через сніг гра відбувалася у спортзалі ЗОШ №34, однак від цьогоне була не менш захопливою. Вболівальникам довелося понервувати, адже майже до останніх хвилин спортсменки наздоганяли один одного по очках.

Сьогодні, 11 лютого, у товариському матчі по флаг-футболу зійшлися "Титаніди" із Кам'янць-Подільського" і "Вінницькі Вовчиці". Через сніг гра відбувалася у спортзалі ЗОШ №34, однак від цього не була  менш захопливою. Вболівальникам довелося понервувати, адже майже до останніх хвилин спортсменки наздоганяли один одного по очках.

Як і раніше "Вовчиці" підтвердили свій статус накращої та найсильнішої команди, здобувши перемогу над "Титанідами" з рахунком 54:52.

Флаг-футбол вважається в Україні "молодим" видом спорту. Дівочі команди почали створюватися більше трьох років тому. У 2014-му під опікою "старшого брата" "Вінницьких Вовків" (команди амереканського футболу), з'явилися і "Вінницькі Вовчиці".

Сьогодні суперників у "Вовчиць" не так і багато, адже в Україні лише до десятка жіночих команд. Однак дівчата переконанні, що все попереду. Ще будуть стадіони вщент заповненні вболівальниками, а за титул накращих в нашій державі доведеться добряче спітніти.

"В Україні у флаг-футбол дівчата грають три роки, було лише три націрнальних чемпіонати, тричі ми ставали першими", - гордо розповідає капітан команди "Вінницких Вовчиць" Катерина Тетерук.

За її словами, сьогодні в команді грає десять вінничанок. З яких дві студентки, а вісім уже працють. Попри втому та зайнятість, дівчата завжди знаходять час на тренування та матчі. Вони старанно розвивають флаг-футбол у рідному місті та країні. А ще запрошують до команди "Вовчиць" приєднатися активних та спортивних дівчат віком від 16 років.

"Багато хто думає, що це жорсткий вид спорту. Однак це міф. Це безконтактний вид спорту , на відміну від амереканского футболу. Ми не збиваємо один одного під час гри, а на поле виходимо без захисних каркасів та шоломів. Гри не потрібно боятися, важкого нічого немає, тому варто прийти на перше тренування. Ми дружні, наприклад, я знайшла тут своїх друзів. Коли гратимете за команду, буде добра фізична підготовка, а ще це незвичайно і дуже цікаво. Цей вид спорту затягує, граю уже три роки і досі захоплююся",  - каже Катерина Тетерук.

Дівчина зізнається популяризувати флаг-футбол таки важко у нашому місті. Однак, якщо раз спробуєш грати, покидати команду не хочеться.

"Дівчата не знають що це за вид спорту, тому йдуть неохоче. Хоча хто вже прийшов, той закохується у гру, її швидкість і азарт.  Команду покидають, йдучи хіба що у декрет, та й наші мамочки обіцяють повернутися", - зазначає футболістка.