Вбивче очікування. На Вінниччині чоловік помер в черзі до сімейного лікаря

Новини Вінниці / Вбивче очікування. На Вінниччині чоловік помер в черзі до сімейного лікаря

На Вінниччині очікування прийому сімейного лікаря стало смертельним для пацієнта Калинівської амбулаторії. Резонансу справі додало і те, що чоловік був попередньо записаний до лікаря. Однак потрапити на свій час так і не зміг.

На Вінниччині очікування прийому сімейного лікаря стало смертельним для пацієнта Калинівської амбулаторії. Резонансу справі додало і те, що чоловік був попередньо записаний до лікаря. Однак потрапити на свій час так і не зміг.

Як повідомили на сайті Калинівка.city, 5 листопада 67-річний хворий мешканець Калинівки прийшовши на плановий візит до свого сімейного лікаря, так до нього в кабінет і не потрапив — помер у черзі.

Як каже сама лікарка Олена Воротняк, прийому, якої не дочекався пацієнт:

— Чоловік проходив обстеження і, ймовірно, прийшов дізнатися результати своїх аналізів. Також пацієнт отримував ліки за програмою «Доступні ліки» — це також могло бути причиною його запису на прийом. Ми можемо лише здогадуватись. 

За словами очевидців, померлий розмовляв з іншим пацієнтом, а потім він раптово впав сусідові на плече і почав харчати. Його віднесли у кабінет до іншого лікаря, бо там більший кабінет. Чоловікові та відразу почали надавати допомогу, викликали бригаду екстреної медичної допомоги.

Медики застосовували дефібрилятор, ін’єкції адреналіну, робили непрямий масаж серця, проводили інші невідкладні заходи, але запустити серце пацієнта не змогли.

Цей випадок адміністрація амбулаторії назвала першим і єдиним у своїй лікарні. За словами заступниці головного лікаря Наталії Посохової, причиною смерті могла бути серцево-судинна патологія:

— Були певні ознаки, які дозволяють про це говорити. Можливо, це була тромбоемболія чи порушення мозкового кровообігу. Але поки ми не називаємо причину смерті. Про це можна буде сказати остаточно після висновку судово-медичної експертизи.

Про померлого відомо, що чоловік дуже відповідально ставився до свого здоров’я, контролював рівень цукру в крові, постійно звертався з консультаціями до ендокринолога, робив кардіограми, кожний квартал консультувався у кардіолога, виконував призначення лікарів, дослухався їхніх порад.

Ірина Заіковата

7 листопада, 2019