Василь Вовк провокує корупційні розборки з очільниками ФФУ та САП

Новини Вінниці / Василь Вовк провокує корупційні розборки з очільниками ФФУ та САП

Почесний президент СФК «Нива-В» Василь Вовк намагається зробити публічними конфлікт із керівництвом Федерації футболу. Він звинувачує в зловживаннях віце-президента поважного органу Олега Собуцького в хабарництві, а головне, очікує від «опонента» зворотної реакції – судового позову. Мабуть, «відповість» за колегу інший представник ФФУ – керівник САП Н. Холодницький.

Почесний президент СФК «Нива-В» Василь Вовк намагається зробити публічним конфлікт з керівництвом Федерації футболу. Він звинувачує в зловживаннях віце-президента поважного органу Олега Собуцького в хабарництві, а головне, очікує від «опонента» зворотної реакції – судового позову. Мабуть, «відповість» за колегу інший представник ФФУ – керівник САП Назар Холодницький.

Генерал СБУ та очільник вінницького клубу В. Вовк відомий доволі відвертими заявами. Не підбираючи висловлювань, він інколи грішить звинуваченнями на адресу багатьох. Переважно через Facebook. Але цього разу його висловлювання продубльовані на офіційному сайті «Ниви-В». Вірогідно, що пана Василя попередили про такий крок.

Втім, схоже, що В. Вовк хоче «розборок» у публічному просторі. Він пише, що очікує від почесного президента волочиського ФК «Агробізнес» та віце-президента ФФУ О. Собуцького виклику до суду «щодо захисту честі, гідності й ділової репутації» або визнання провини. Очільник вінницького клубу звинувачує колегу з Хмельниччини у тому, що той використовує хабарі для перемоги клубу, а суддів у тому, що сприяють перемогам «Агробізнесу».

Як приклад Василь Вовк наводить кінцівку матчу останнього туру у Другій лізі, де у Чернівцях «Агробізнес» переміг місцеву «Буковину», забивши гол з пенальті на 99-ій хвилині. Звісно, той поєдинок вартий уваги. Суддя додав до основних 90 хвилин ще п’ять, але не квапився з фінальним свистком. Спочатку рефері угледів «затримку гри» воротарем хазяїв і призначив вільний удар у штрафному майданчику, а за декілька хвилин показав ще на 11-метрову відмітку.

Як тільки вирішальний м’яч опинився у сітці воріт, матч закінчився, рефері поспішив у підтрибунні приміщення, а кілька десятків місцевих вболівальників намагалися його наздогнати. Охорона запобігла «самосуду».

 

 

Подібні інциденти з «Агробізнгесом» трапляються не вперше. В червні цього року на НСК «Олимпийский» у поєдинку за вихід до Другої ліги фанати харківського "Металісту-1925" вчинили «чоловічу розмову» з вболівальниками «Агробізнесу», під час якої отримав на горіхи і почесний президент клуба з Волочиська Олег Собуцький. Харків’яни таким чином виказали емоції щодо результату на табло. На час зіткнень «Агробізнес» виграв з рахунком 4:0. «Нападників» Собуцький обізвав «наркоманами» та казав, що зробить все можливе аби позбавити «Металіст-1925» права грати в професійній лізі.

«Виклик» Собуцькому Вовк кинув 23 жовтня. Поки що жодної офіційної реакції від «Агробізнесу» щодо звинувачень на сайті волочиського клубу немає. Як віце-президент ФФУ, власник клубу теж не коментує ситуацію. Цікаво також інше. Посаду першого заступника ФФУ займає голова Спеціалізованної антикорупционної прокуратури Назар Холодницький. Принаймні він мав би відреагувати на звинувачення. Безпосередньо скандал не торкається САП, але повноваження та посада вимагають відповіді.  

Джамал Рушдієв